LCD-hiány fenyeget! Most kell tévét venni?

Pénzcentrum
2006. november 6. 05:30

A Samsung LCD üzletágának elnöke szerint 2007 első fele szezonális tényezők miatt meglehetősen nehéz időszak lesz az ágazat számára, a második félévben azonban a dinamikusan emelkedő kereslet miatt hiány is felléphet a piacon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A sajtótájékoztatón a koreai cég menedzsere elmondta, a Sony-val létrehozott S-LCD vegyes vállalatuk legújabb gyártósora a 2007 októberére tervezett indulási dátum előtt 2-3 hónappal működni kezdhet.

Az új, nyolcadik generációs termékvonal nagyobb paneleket használ majd, melyeket a korábbiaknál hatékonyabban lehet előállítani. A piaci trendekkel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy míg az LG-Philips LCD nettó veszteséget termelt az átlagárak csökkenése miatt, addig az S-LCD segített a Sony-nak és a Samsungnak a márka elismertségének növelésében.

Az S-LCD egység pénzügyi mutatószámait ugyan nem hozták tételesen nyilvánosságra, annyit azonban lehet tudni, hogy a Samsung 2007 első félévében már nyereséget vár a vállalatrésztől.

A Samsung vezetője szerint az LCD piacot az egyre nagyobb méretek iránti igény fogja hajtani a közeljövőben: a 40 inches piac előrejelzéseik szerint 112%-kal nőhet 2007-ben év/év alapon, míg a 46 inchnél nagyobb panelek szegmensében ez az ütem 253%-os lehet!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?