Milliárdokat szórtak el a városban - könnyen rátalálhatsz

Pénzcentrum
2006. november 3. 10:00

A pártok az önkormányzati választás előtti hónapban mélyen a zsebükbe nyúltak. A TNS Media Intelligence listaáras adatai szerint több mint kétmilliárd forint értékben foglaltak le felületet a médiumokban és a közterületen.

A pártok az önkormányzati választás előtti hónapban mélyen a zsebükbe nyúltak. A TNS Media Intelligence listaáras adatai szerint több mint kétmilliárd forint értékben foglaltak le felületet a médiumokban és a közterületen - írja a Napi.

Az önkormányzati választásokhoz kapcsolódó kampányban a listaáras adatok szerint kevesebb mint feleannyi összeget költöttek a pártok, mint a tavaszi országgyűlési voksoláskor - akkor csaknem 5,8 milliárd forintot fizettek a pártok a választópolgárokért folytatott reklámhadjáratra. A TNS Media Intelligence legfrissebb adatai szerint augusztusban és szeptemberben a pártok 2,4 milliárd forintot fordítottak reklámra, de a tényleges költés - az árkedvezményeket is figyelembe véve - ennél jóval kevesebb lehet.

A visszafogottság oka a szakértők szerint az, hogy a pártok már tavasszal kiköltekezték magukat, ráadásul az önkormányzati választások során egyébként is a "személyesebb" és egyúttal olcsóbb eszközöket részesítik előnyben.

Az őszi hajrában is a közterület volt a legfontosabb hirdetési felület, több mint 652 millió forintot költöttek rá a TNS adatai szerint, ami ráadásul nem tartalmazza a Mahir hirdetőoszlopain, illetve a sztrádák mellett elhelyezett plakátok értékét, ahogy a postaládába eljuttatott szórólapokat és kiadványokat sem.

Több mint 630 millió forintot költöttek el a televízióban való szereplésre, az országgyűlési választásokhoz képest azonban jóval több ment el a kábeltelevíziókra, mint a nagy országos csatornákra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A napilapokban és a folyóiratokban csaknem félmilliárd forintnyi választási hirdetés jelent meg, az internetre és a rádióbeli megszólalásra fordított összegek 150 millió forint körül mozogtak.

Az MSZP nyúlt a zsebébe az önkormányzati kampány során, a párt több mint egymilliárd forintot költött a médiában való megjelenésre, főként televíziós szereplésekre és napilapokban megjelenő hirdetésekre. Az SZDSZ 163 milliót költött, a koalíciós partnerrel közösen viszont 300 milliót tapsoltak el.

A legnagyobb ellenzéki párt jóval visszafogottabban reklámozta magát a médiában, 300 milliót fordított az őszi kampányra, az MDF-fel, illetve a KDNP-vel közös jelöltjeit pedig több mint 100 millióért reklámozta. A függetlenek - élükön vélhetően Tarlós Istvánnal - 240 millió forintos médiabüdzsével rendelkeztek. Az MDF csaknem 165 millió forintot költött listaáron.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm