26 °C Budapest

Uniós pénzből épülhet a 4-es metró?

Pénzcentrum
2006. november 2. 08:57

Szakértői egyeztetések folynak arról, miként lehetne a 4-es metró építését és bizonyos kapcsolódó felszíni beruházásokat az Európai Unió kohéziós alapjából finanszírozni. Az ezzel kapcsolatos döntés várhatóan decemberben születhet meg - írja a Napi.

A 4-es metró Etele tér - Bosnyák tér közötti szakaszának beruházási költsége folyó áron és áfa nélkül 340 milliárd forint, melyet az eredeti koncepció szerint 21%-ban az állam, 79%-ban pedig a főváros áll. Az összeg 75%-át azonban EIB hitelből fedeznék, azt pedig nem lehet tudni, hogy az új koncepció miként érinti a már aláírt hitelszerződést és miként változhat meg a felszíni beruházások finanszírozása. (Utóbbi tételre 60 és 110 milliárd forintos kalkulációk is napvilágot láttak már.)
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22