28 °C Budapest

Hétszer született... - itt valami gond van

Pénzcentrum
2006. október 27. 09:30

Molnár Lajos egészségügyi miniszter büntetőeljárást egyelőre nem indít, de átfogó vizsgálatot a közpénzek pazarlásának megszüntetése érdekében azonban igen.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter büntetőeljárást egyelőre nem indít, de átfogó vizsgálatot a közpénzek pazarlásának megszüntetése érdekében azonban igen - írja a Világgazdaság.

Az Országos Egészségügyi Pénztárnál létrehozni kívánt ellenőrző csoport feladata: utánajárni, hogy jogosan vették-e igénybe a biztosítottak a számítógépes rendszeren fennakadt, visszaélésgyanús szolgáltatásokat.

Egy középkorú biztosított például hét év alatt 86 kórházban 2998 napig tartózkodott, az intézmények 150 alkalommal agyi keringészavart, 74 alkalommal szívbetegséget, 13 alkalommal tüdőembóliát számoltak el. 226 ezer forintos tb-támogatási összeggel szállították mentővel, összesen 69 alkalommal. Az egyik minisztériumi munkatárs pedig 2001 és 2003 között hét alkalommal született meg, s ugyanennyi alkalommal fel is boncolták. A beavatkozások után összesen 2,3 millió forint támogatást számoltak el.

Az egészségügyi reform során januártól várhatóan bevezetik az egyéni számla rendszerét, így a biztosított már azt is megtudhatja, hogy fizettek-e és mekkora összegű tb-járulékot utána, illetve milyen beavatkozásokat, mekkora összeggel számoltak el utána az OEP-nél.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OEP hamarosan megkezdi több ügy kivizsgálását is. Egy átlagos körzet háziorvosa nyolc hónap alatt 6,4 millió forint tb-támogatással rendelt gyógyszert, de akad olyan, aki 125, vagy 42 millió forint értékben utalványozott. Egy betegnek pedig az év első 8 hónapja alatt 14 810 kötszert írtak fel 3,7 millió forintos támogatással.

A miniszter szerint előfordulhattak adminisztratív hibák is, azonban ha mégis beigazolódik a visszaélés gyanúja, akkor szankciók várhatók. A visszaélések visszaszorítása érdekében januártól a kórházi zárójelentésben le kell írni az elvégzett beavatkozásokat, s ezeket a betegek aláírással igazolják.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?