25 °C Budapest

Hétszer született... - itt valami gond van

Pénzcentrum
2006. október 27. 09:30

Molnár Lajos egészségügyi miniszter büntetőeljárást egyelőre nem indít, de átfogó vizsgálatot a közpénzek pazarlásának megszüntetése érdekében azonban igen.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter büntetőeljárást egyelőre nem indít, de átfogó vizsgálatot a közpénzek pazarlásának megszüntetése érdekében azonban igen - írja a Világgazdaság.

Az Országos Egészségügyi Pénztárnál létrehozni kívánt ellenőrző csoport feladata: utánajárni, hogy jogosan vették-e igénybe a biztosítottak a számítógépes rendszeren fennakadt, visszaélésgyanús szolgáltatásokat.

Egy középkorú biztosított például hét év alatt 86 kórházban 2998 napig tartózkodott, az intézmények 150 alkalommal agyi keringészavart, 74 alkalommal szívbetegséget, 13 alkalommal tüdőembóliát számoltak el. 226 ezer forintos tb-támogatási összeggel szállították mentővel, összesen 69 alkalommal. Az egyik minisztériumi munkatárs pedig 2001 és 2003 között hét alkalommal született meg, s ugyanennyi alkalommal fel is boncolták. A beavatkozások után összesen 2,3 millió forint támogatást számoltak el.

Az egészségügyi reform során januártól várhatóan bevezetik az egyéni számla rendszerét, így a biztosított már azt is megtudhatja, hogy fizettek-e és mekkora összegű tb-járulékot utána, illetve milyen beavatkozásokat, mekkora összeggel számoltak el utána az OEP-nél.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OEP hamarosan megkezdi több ügy kivizsgálását is. Egy átlagos körzet háziorvosa nyolc hónap alatt 6,4 millió forint tb-támogatással rendelt gyógyszert, de akad olyan, aki 125, vagy 42 millió forint értékben utalványozott. Egy betegnek pedig az év első 8 hónapja alatt 14 810 kötszert írtak fel 3,7 millió forintos támogatással.

A miniszter szerint előfordulhattak adminisztratív hibák is, azonban ha mégis beigazolódik a visszaélés gyanúja, akkor szankciók várhatók. A visszaélések visszaszorítása érdekében januártól a kórházi zárójelentésben le kell írni az elvégzett beavatkozásokat, s ezeket a betegek aláírással igazolják.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem