26 °C Budapest

Hétszer született... - itt valami gond van

Pénzcentrum
2006. október 27. 09:30

Molnár Lajos egészségügyi miniszter büntetőeljárást egyelőre nem indít, de átfogó vizsgálatot a közpénzek pazarlásának megszüntetése érdekében azonban igen.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter büntetőeljárást egyelőre nem indít, de átfogó vizsgálatot a közpénzek pazarlásának megszüntetése érdekében azonban igen - írja a Világgazdaság.

Az Országos Egészségügyi Pénztárnál létrehozni kívánt ellenőrző csoport feladata: utánajárni, hogy jogosan vették-e igénybe a biztosítottak a számítógépes rendszeren fennakadt, visszaélésgyanús szolgáltatásokat.

Egy középkorú biztosított például hét év alatt 86 kórházban 2998 napig tartózkodott, az intézmények 150 alkalommal agyi keringészavart, 74 alkalommal szívbetegséget, 13 alkalommal tüdőembóliát számoltak el. 226 ezer forintos tb-támogatási összeggel szállították mentővel, összesen 69 alkalommal. Az egyik minisztériumi munkatárs pedig 2001 és 2003 között hét alkalommal született meg, s ugyanennyi alkalommal fel is boncolták. A beavatkozások után összesen 2,3 millió forint támogatást számoltak el.

Az egészségügyi reform során januártól várhatóan bevezetik az egyéni számla rendszerét, így a biztosított már azt is megtudhatja, hogy fizettek-e és mekkora összegű tb-járulékot utána, illetve milyen beavatkozásokat, mekkora összeggel számoltak el utána az OEP-nél.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az OEP hamarosan megkezdi több ügy kivizsgálását is. Egy átlagos körzet háziorvosa nyolc hónap alatt 6,4 millió forint tb-támogatással rendelt gyógyszert, de akad olyan, aki 125, vagy 42 millió forint értékben utalványozott. Egy betegnek pedig az év első 8 hónapja alatt 14 810 kötszert írtak fel 3,7 millió forintos támogatással.

A miniszter szerint előfordulhattak adminisztratív hibák is, azonban ha mégis beigazolódik a visszaélés gyanúja, akkor szankciók várhatók. A visszaélések visszaszorítása érdekében januártól a kórházi zárójelentésben le kell írni az elvégzett beavatkozásokat, s ezeket a betegek aláírással igazolják.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?