23 °C Budapest

Januártól nehezebb lesz a nyugdíjasoknak!

Pénzcentrum
2006. október 26. 10:00

A kormány most elkészült törvénytervezete szerint január 1-jétől az előre hozott és a normál öregségi nyugdíj melletti munkát is megadóztatnák, igaz, csak a járulékokkal csökkentett összeg után kell fizetni.

A kormány most elkészült törvénytervezete szerint január 1-jétől az előre hozott és a normál öregségi nyugdíj melletti munkát is megadóztatnák, igaz, csak a járulékokkal csökkentett összeg után kell fizetni - írja a Népszabadság.

Az előre hozott nyugdíjat választók közül csak azok vállalhatnának munkát, akiknek nagyon alacsony lesz a járandóságuk, de ők is maximálisan csak a mindenkori minimálbér összegét kereshetik meg.

2009-től a nők 57 helyett 59, a férfiak pedig 60 éves kortól mehetnek el előre hozott nyugdíjba, 2012-től pedig egységesen 60 év lenne a korlát, amennyiben megvan a megfelelő szolgálati idő, mely jelenleg 38 év.

A törvénytervezettel a kormánynak az a célja, hogy minél tovább dolgozzanak a munkavállalók, az idős emberek 94%-a ugyanis ma a korhatár előtt nyugdíjba megy és amellett továbbra is dolgozik.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem