Januártól nehezebb lesz a nyugdíjasoknak!

Pénzcentrum
2006. október 26. 10:00

A kormány most elkészült törvénytervezete szerint január 1-jétől az előre hozott és a normál öregségi nyugdíj melletti munkát is megadóztatnák, igaz, csak a járulékokkal csökkentett összeg után kell fizetni.

A kormány most elkészült törvénytervezete szerint január 1-jétől az előre hozott és a normál öregségi nyugdíj melletti munkát is megadóztatnák, igaz, csak a járulékokkal csökkentett összeg után kell fizetni - írja a Népszabadság.

Az előre hozott nyugdíjat választók közül csak azok vállalhatnának munkát, akiknek nagyon alacsony lesz a járandóságuk, de ők is maximálisan csak a mindenkori minimálbér összegét kereshetik meg.

2009-től a nők 57 helyett 59, a férfiak pedig 60 éves kortól mehetnek el előre hozott nyugdíjba, 2012-től pedig egységesen 60 év lenne a korlát, amennyiben megvan a megfelelő szolgálati idő, mely jelenleg 38 év.

A törvénytervezettel a kormánynak az a célja, hogy minél tovább dolgozzanak a munkavállalók, az idős emberek 94%-a ugyanis ma a korhatár előtt nyugdíjba megy és amellett továbbra is dolgozik.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22