Könnygázt a netről? - Itt a tüntető-kendő is...

Pénzcentrum
2006. október 25. 11:00

Évente 400 könnygázgránátot használ el a rendőrség a gyakorlatokon, élesben azonban az elmúlt napokig nem kellett ilyen eszközöket bevetniük. Állítólag meg sem számolták, hány könnygázbomba fogyott el a zavargások feloszlatásakor.

Évente 400 könnygázgránátot használ el a rendőrség a gyakorlatokon, élesben azonban az elmúlt napokig nem kellett ilyen eszközöket bevetniük. Állítólag meg sem számolták, hány könnygázbomba fogyott el a zavargások feloszlatásakor - írja a Magyar Hírlap.

A rendőrség UGL 200 márkájú könnygázgránátot használ, melynek darabja 4,800 Ft-ba kerül, könnyen kiszámolható hát, hogy az éves mennyiség összértéke sem éri el a 2 millió forintot.

Hazánkban magáncélra legfeljebb 20 grammnyi töltőtömegű gázspray-t vásárolhatunk, az interneten azonban ennél jóval komolyabb eszközöket is be lehet szerezni. A könnygáz-gránátot 2,100-5,500 forintnak megfelelő dollár ellenében kínálják, melyhez hozzájön mintegy 3,500 forintnyi postaköltség. A vámnál persze könnyen elkobozhatják a csomagunkat...

A világhálón a fegyverek mellett beszerezhető könnygáz-semlegesítő kendő is, mely állítólag 7-15 perc alatt elmulasztja az irritációt. Ennek darabja 300 és 800 Ft között mozog, ám támadásonként kettőt célszerű felhasználni belőle (egyet az arcra, egyet a szemre), egy hosszabb tüntetés így korántsem olcsó mulatság.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm