Könnygázt a netről? - Itt a tüntető-kendő is...

Pénzcentrum
2006. október 25. 11:00

Évente 400 könnygázgránátot használ el a rendőrség a gyakorlatokon, élesben azonban az elmúlt napokig nem kellett ilyen eszközöket bevetniük. Állítólag meg sem számolták, hány könnygázbomba fogyott el a zavargások feloszlatásakor.

Évente 400 könnygázgránátot használ el a rendőrség a gyakorlatokon, élesben azonban az elmúlt napokig nem kellett ilyen eszközöket bevetniük. Állítólag meg sem számolták, hány könnygázbomba fogyott el a zavargások feloszlatásakor - írja a Magyar Hírlap.

A rendőrség UGL 200 márkájú könnygázgránátot használ, melynek darabja 4,800 Ft-ba kerül, könnyen kiszámolható hát, hogy az éves mennyiség összértéke sem éri el a 2 millió forintot.

Hazánkban magáncélra legfeljebb 20 grammnyi töltőtömegű gázspray-t vásárolhatunk, az interneten azonban ennél jóval komolyabb eszközöket is be lehet szerezni. A könnygáz-gránátot 2,100-5,500 forintnak megfelelő dollár ellenében kínálják, melyhez hozzájön mintegy 3,500 forintnyi postaköltség. A vámnál persze könnyen elkobozhatják a csomagunkat...

A világhálón a fegyverek mellett beszerezhető könnygáz-semlegesítő kendő is, mely állítólag 7-15 perc alatt elmulasztja az irritációt. Ennek darabja 300 és 800 Ft között mozog, ám támadásonként kettőt célszerű felhasználni belőle (egyet az arcra, egyet a szemre), egy hosszabb tüntetés így korántsem olcsó mulatság.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?