2 °C Budapest

Könnygázt a netről? - Itt a tüntető-kendő is...

Pénzcentrum
2006. október 25. 11:00

Évente 400 könnygázgránátot használ el a rendőrség a gyakorlatokon, élesben azonban az elmúlt napokig nem kellett ilyen eszközöket bevetniük. Állítólag meg sem számolták, hány könnygázbomba fogyott el a zavargások feloszlatásakor.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Évente 400 könnygázgránátot használ el a rendőrség a gyakorlatokon, élesben azonban az elmúlt napokig nem kellett ilyen eszközöket bevetniük. Állítólag meg sem számolták, hány könnygázbomba fogyott el a zavargások feloszlatásakor - írja a Magyar Hírlap.

A rendőrség UGL 200 márkájú könnygázgránátot használ, melynek darabja 4,800 Ft-ba kerül, könnyen kiszámolható hát, hogy az éves mennyiség összértéke sem éri el a 2 millió forintot.

Hazánkban magáncélra legfeljebb 20 grammnyi töltőtömegű gázspray-t vásárolhatunk, az interneten azonban ennél jóval komolyabb eszközöket is be lehet szerezni. A könnygáz-gránátot 2,100-5,500 forintnak megfelelő dollár ellenében kínálják, melyhez hozzájön mintegy 3,500 forintnyi postaköltség. A vámnál persze könnyen elkobozhatják a csomagunkat...

A világhálón a fegyverek mellett beszerezhető könnygáz-semlegesítő kendő is, mely állítólag 7-15 perc alatt elmulasztja az irritációt. Ennek darabja 300 és 800 Ft között mozog, ám támadásonként kettőt célszerű felhasználni belőle (egyet az arcra, egyet a szemre), egy hosszabb tüntetés így korántsem olcsó mulatság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57