26 °C Budapest

EKB kamatpálya: hol a kamatemelések vége?

Pénzcentrum
2006. október 24. 08:43

Az EKB decemberi kamatemelése már eldöntött ügy - írja a Calyon reggeli jelentésében. Hogy december után mi lesz, az nagyban függhet az EKB decemberi gazdasági prognózisától. Addig is az EKB döntéshozói feltételezhetően továbbra is igyekeznek minden olyan előzetes indikációt elkerülni, mely a kamatpálya várható alakulására utal. Az EKB szakértői legutóbb augusztusban publikáltak részletes

Az EKB decemberi kamatemelése már eldöntött ügy - írja a Calyon reggeli jelentésében. Hogy december után mi lesz, az nagyban függhet az EKB decemberi gazdasági prognózisától. Addig is az EKB döntéshozói feltételezhetően továbbra is igyekeznek minden olyan előzetes indikációt elkerülni, mely a kamatpálya várható alakulására utal.

Az EKB szakértői legutóbb augusztusban publikáltak részletes gazdasági prognózist. Akkor az euró-zónában 2007-re 2.1%-os GDP növekedést vártak a 2006-os 2.5% után. Az infláció tekintetében szintén mérséklődést vártak, az idei 2.4%-ról 2.1%-ot 2007-re.

A Calyon szerint ha a decemberi új prognózisokban az inflációs nyomás erősödésének jelei nem lesznek felfedezhetők, akkor a kamatemelési sorozat abba maradhat. Ha az EKB előrejelzése az inflációs aggodalmak erősödésére utal, akkor márciusban újabb 25 bp-os kamatemelés következhet.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem