20 °C Budapest

EKB kamatpálya: hol a kamatemelések vége?

Pénzcentrum
2006. október 24. 08:43

Az EKB decemberi kamatemelése már eldöntött ügy - írja a Calyon reggeli jelentésében. Hogy december után mi lesz, az nagyban függhet az EKB decemberi gazdasági prognózisától. Addig is az EKB döntéshozói feltételezhetően továbbra is igyekeznek minden olyan előzetes indikációt elkerülni, mely a kamatpálya várható alakulására utal. Az EKB szakértői legutóbb augusztusban publikáltak részletes

Az EKB decemberi kamatemelése már eldöntött ügy - írja a Calyon reggeli jelentésében. Hogy december után mi lesz, az nagyban függhet az EKB decemberi gazdasági prognózisától. Addig is az EKB döntéshozói feltételezhetően továbbra is igyekeznek minden olyan előzetes indikációt elkerülni, mely a kamatpálya várható alakulására utal.

Az EKB szakértői legutóbb augusztusban publikáltak részletes gazdasági prognózist. Akkor az euró-zónában 2007-re 2.1%-os GDP növekedést vártak a 2006-os 2.5% után. Az infláció tekintetében szintén mérséklődést vártak, az idei 2.4%-ról 2.1%-ot 2007-re.

A Calyon szerint ha a decemberi új prognózisokban az inflációs nyomás erősödésének jelei nem lesznek felfedezhetők, akkor a kamatemelési sorozat abba maradhat. Ha az EKB előrejelzése az inflációs aggodalmak erősödésére utal, akkor márciusban újabb 25 bp-os kamatemelés következhet.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?