EKB kamatpálya: hol a kamatemelések vége?

Pénzcentrum
2006. október 24. 08:43

Az EKB decemberi kamatemelése már eldöntött ügy - írja a Calyon reggeli jelentésében. Hogy december után mi lesz, az nagyban függhet az EKB decemberi gazdasági prognózisától. Addig is az EKB döntéshozói feltételezhetően továbbra is igyekeznek minden olyan előzetes indikációt elkerülni, mely a kamatpálya várható alakulására utal. Az EKB szakértői legutóbb augusztusban publikáltak részletes

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az EKB decemberi kamatemelése már eldöntött ügy - írja a Calyon reggeli jelentésében. Hogy december után mi lesz, az nagyban függhet az EKB decemberi gazdasági prognózisától. Addig is az EKB döntéshozói feltételezhetően továbbra is igyekeznek minden olyan előzetes indikációt elkerülni, mely a kamatpálya várható alakulására utal.

Az EKB szakértői legutóbb augusztusban publikáltak részletes gazdasági prognózist. Akkor az euró-zónában 2007-re 2.1%-os GDP növekedést vártak a 2006-os 2.5% után. Az infláció tekintetében szintén mérséklődést vártak, az idei 2.4%-ról 2.1%-ot 2007-re.

A Calyon szerint ha a decemberi új prognózisokban az inflációs nyomás erősödésének jelei nem lesznek felfedezhetők, akkor a kamatemelési sorozat abba maradhat. Ha az EKB előrejelzése az inflációs aggodalmak erősödésére utal, akkor márciusban újabb 25 bp-os kamatemelés következhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?