5 °C Budapest

104 ezerrel kevesebben lettek az evások

Pénzcentrum
2006. október 24. 11:00

A mintegy 104 ezer evázó 1,8 százaléka döntött úgy, hogy az adónem kulcsának 10 százalékpontos emelése miatt októbertől kilép az evakörből.

A mintegy 104 ezer evázó 1,8 százaléka döntött úgy, hogy az adónem kulcsának 10 százalékpontos emelése miatt októbertől kilép az evakörből - írja a Napi.

Az evakört elhagyók több mint fele 5 millió forint alatti, átlagosan 2 millió forintos árbevételt ért el tavaly, 5 és 10 millió forint közötti bevételt pedig a távozók negyede szerepeltetett az előző évre vonatkozó bevallásában.

Az evát elhagyó cégek negyede mindössze 9 hónapig vállalta ezt az adózási formát. Az evakörből csaknem másfélszer annyi egyéni vállalkozó távozott, mint társas vállalkozás, utóbbi csoportnál a kft.-k kilépési hajlandósága erőteljesebbnek bizonyult, mint a bt.-ké. A fővárosi és a Pest megyei adózók hűségesebbnek bizonyultak, a kilépők kétharmadának székhelye ugyanis vidéken van.

A kilépők tevékenységi köre rendkívül szerteágazó volt, még a legjellemzőbb tevékenységek részaránya is nagyon alacsonynak bizonyult: az egyéni vállalkozók 150, a társas vállalkozások 255 szakterület képviselőiből kerültek ki, amiből semmiféle következtetést nem lehet levonni.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem