104 ezerrel kevesebben lettek az evások

Pénzcentrum
2006. október 24. 11:00

A mintegy 104 ezer evázó 1,8 százaléka döntött úgy, hogy az adónem kulcsának 10 százalékpontos emelése miatt októbertől kilép az evakörből.

A mintegy 104 ezer evázó 1,8 százaléka döntött úgy, hogy az adónem kulcsának 10 százalékpontos emelése miatt októbertől kilép az evakörből - írja a Napi.

Az evakört elhagyók több mint fele 5 millió forint alatti, átlagosan 2 millió forintos árbevételt ért el tavaly, 5 és 10 millió forint közötti bevételt pedig a távozók negyede szerepeltetett az előző évre vonatkozó bevallásában.

Az evát elhagyó cégek negyede mindössze 9 hónapig vállalta ezt az adózási formát. Az evakörből csaknem másfélszer annyi egyéni vállalkozó távozott, mint társas vállalkozás, utóbbi csoportnál a kft.-k kilépési hajlandósága erőteljesebbnek bizonyult, mint a bt.-ké. A fővárosi és a Pest megyei adózók hűségesebbnek bizonyultak, a kilépők kétharmadának székhelye ugyanis vidéken van.

A kilépők tevékenységi köre rendkívül szerteágazó volt, még a legjellemzőbb tevékenységek részaránya is nagyon alacsonynak bizonyult: az egyéni vállalkozók 150, a társas vállalkozások 255 szakterület képviselőiből kerültek ki, amiből semmiféle következtetést nem lehet levonni.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?