7 °C Budapest

Csökken az adó, többen mennek kocsmába?

Pénzcentrum
2006. október 18. 06:50

Flipper-rajongók, kalandra fel, tárt karokkal vár benneteket Párizs! 2008-tól érvénybe lép a dohányzás elleni tilalom a szórakozóhelyeken is, a tulajdonosok félelelmeit ellensúlyozandó a kormány flipperrel, biliárddal és csocsóval szeretne több fogyasztót vonzani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ehhez úgy járulna hozzá a francia kormány, hogy januártól 1 és 5 euró közé csökkentené a játékok adóját a jelenlegi 16 - 92 euróról. Ugyanakkor néhány városban ezek az adók nemhogy nem csökkenek, hanem duplájukra, triplájukra, vagy akár négyszeresére emelkednek- a helyi hatóságoknak köszönhetően.

Jean-François Copé, a francia költségvetési miniszter azzal magyarázta az intézkedést, hogy így kényszerítik rá a bárokat, illetve kávézókat, hogy szélesítsék ki tevékenységüket. 1999 és 2004 között mintegy 140 000 játékgépet helyeztek forgalmon kívül, döntően a magas adóknak köszönhetően. A francia kormányzat úgy gondolja, hogy amíg nem építik ki a hermetikusan elkülönített dohányzó-részleget a szórakozóhelyeken, ezek a tradicionális játékok lehetnek vonzóak a szórakozni vágyók számára.

Jose Hody, az automata játékgép-üzemeltetők francia szövetségének elnöke elmondta, hogy már évek óta erre vártak, s becslése szerint ezzel legalább 600 új munkahelyet (javarészt karbantartási munkálatokhoz) tudnak teremteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?