Csökken az adó, többen mennek kocsmába?

Pénzcentrum
2006. október 18. 06:50

Flipper-rajongók, kalandra fel, tárt karokkal vár benneteket Párizs! 2008-tól érvénybe lép a dohányzás elleni tilalom a szórakozóhelyeken is, a tulajdonosok félelelmeit ellensúlyozandó a kormány flipperrel, biliárddal és csocsóval szeretne több fogyasztót vonzani.

Ehhez úgy járulna hozzá a francia kormány, hogy januártól 1 és 5 euró közé csökkentené a játékok adóját a jelenlegi 16 - 92 euróról. Ugyanakkor néhány városban ezek az adók nemhogy nem csökkenek, hanem duplájukra, triplájukra, vagy akár négyszeresére emelkednek- a helyi hatóságoknak köszönhetően.

Jean-François Copé, a francia költségvetési miniszter azzal magyarázta az intézkedést, hogy így kényszerítik rá a bárokat, illetve kávézókat, hogy szélesítsék ki tevékenységüket. 1999 és 2004 között mintegy 140 000 játékgépet helyeztek forgalmon kívül, döntően a magas adóknak köszönhetően. A francia kormányzat úgy gondolja, hogy amíg nem építik ki a hermetikusan elkülönített dohányzó-részleget a szórakozóhelyeken, ezek a tradicionális játékok lehetnek vonzóak a szórakozni vágyók számára.

Jose Hody, az automata játékgép-üzemeltetők francia szövetségének elnöke elmondta, hogy már évek óta erre vártak, s becslése szerint ezzel legalább 600 új munkahelyet (javarészt karbantartási munkálatokhoz) tudnak teremteni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04