APEH: Aki tartozik ne menjen ki az országból

Pénzcentrum
2006. október 18. 10:30

Az uniós csatlakozás óta nem jelent nagy visszatartó erőt az adócsalók számára az útlevél bevonásának lehetősége, ezért szakértők szerint a tagállamokra vonatkozóan ország-elhagyási korlátozást kellene bevezetni.

Az uniós csatlakozás óta nem jelent nagy visszatartó erőt az adócsalók számára az útlevél bevonásának lehetősége, ezért szakértők szerint a tagállamokra vonatkozóan ország-elhagyási korlátozást kellene bevezetni - írja a Napi Gazdaság

Az APEH jelentős összegű adótartozás miatt az idén eddig több mint 70 útlevél bevonását kezdeményezte. A lépésre abban az esetben kerül sor, ha az adóhatóság 10 millió forintot meghaladó adóhiányt állapít meg, amelynek összegét a magánszemély nem fizeti meg. Jelen állás szerint 664 útlevelet vontak ki a forgalomból.

Az útlevél elkobzására lehetőséget adó rendelkezés jogereje csak az unión kívüli országokra korlátozódik, ezért szakértők szerint ezt korszerűsíteni kellene: az uniós tagállamokra vonatkozóan például ország-elhagyási korlátozással lehetne kiegészíteni.

Az útlevél visszaszerzésére akkor van mód, ha a tartozást megfizették, illetve elévül. Humanitárius okokból - például külföldi gyógykezelés vagy beteglátogatás céljából - a tartozás fennállása esetén kérvényre ideiglenesen visszaadhatják az útlevelet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magánszemélyeknél nem jelent nagy visszatartó erőt a negyedévente közzétett szégyenlista sem, amely jövő áprilistól jelentősen bővülhet: azután már nemcsak a revíziós eljárások során megállapított, 10 millió forintnál nagyobb tartozást felhalmozók szerepelnek a listán, hanem azok is, akik bevallották ugyan jövedelmüket, de az adót nem fizették meg. Ugyanez vonatkozik majd a 100 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozó cégekre is. Számukra kellemetlenebb a listára kerülés, hiszen üzleti partnereik megláthatják a hivatal honlapján, és előfordulhat, hogy az adósság miatt többé nem állnak szóba velük.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem