8 °C Budapest

APEH: Aki tartozik ne menjen ki az országból

Pénzcentrum
2006. október 18. 10:30

Az uniós csatlakozás óta nem jelent nagy visszatartó erőt az adócsalók számára az útlevél bevonásának lehetősége, ezért szakértők szerint a tagállamokra vonatkozóan ország-elhagyási korlátozást kellene bevezetni.

Az uniós csatlakozás óta nem jelent nagy visszatartó erőt az adócsalók számára az útlevél bevonásának lehetősége, ezért szakértők szerint a tagállamokra vonatkozóan ország-elhagyási korlátozást kellene bevezetni - írja a Napi Gazdaság

Az APEH jelentős összegű adótartozás miatt az idén eddig több mint 70 útlevél bevonását kezdeményezte. A lépésre abban az esetben kerül sor, ha az adóhatóság 10 millió forintot meghaladó adóhiányt állapít meg, amelynek összegét a magánszemély nem fizeti meg. Jelen állás szerint 664 útlevelet vontak ki a forgalomból.

Az útlevél elkobzására lehetőséget adó rendelkezés jogereje csak az unión kívüli országokra korlátozódik, ezért szakértők szerint ezt korszerűsíteni kellene: az uniós tagállamokra vonatkozóan például ország-elhagyási korlátozással lehetne kiegészíteni.

Az útlevél visszaszerzésére akkor van mód, ha a tartozást megfizették, illetve elévül. Humanitárius okokból - például külföldi gyógykezelés vagy beteglátogatás céljából - a tartozás fennállása esetén kérvényre ideiglenesen visszaadhatják az útlevelet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A magánszemélyeknél nem jelent nagy visszatartó erőt a negyedévente közzétett szégyenlista sem, amely jövő áprilistól jelentősen bővülhet: azután már nemcsak a revíziós eljárások során megállapított, 10 millió forintnál nagyobb tartozást felhalmozók szerepelnek a listán, hanem azok is, akik bevallották ugyan jövedelmüket, de az adót nem fizették meg. Ugyanez vonatkozik majd a 100 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozó cégekre is. Számukra kellemetlenebb a listára kerülés, hiszen üzleti partnereik megláthatják a hivatal honlapján, és előfordulhat, hogy az adósság miatt többé nem állnak szóba velük.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm