2 °C Budapest

FED hangulatjelentés: megy a gazdaság, kontrol alatt az infláció

Pénzcentrum
2006. október 13. 10:01

A gazdasági aktivitás további növekedéséről szól a FED tegnapi hangulatjelentése. A legtöbb kerületben a bővülés üteme emelkedett, de voltak olyanok is, ahol kis lassulás történt. Az árak oldaláról különösebb veszély nem mutatkozik, az infláció többnyire kontrol alatt van. Több kerületben is gyorsuló ütemben növekedett a lakossági fogyasztás, bár néhol az autóértékesítéseknél és a háztartási

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gazdasági aktivitás további növekedéséről szól a FED tegnapi hangulatjelentése. A legtöbb kerületben a bővülés üteme emelkedett, de voltak olyanok is, ahol kis lassulás történt. Az árak oldaláról különösebb veszély nem mutatkozik, az infláció többnyire kontrol alatt van.

Több kerületben is gyorsuló ütemben növekedett a lakossági fogyasztás, bár néhol az autóértékesítéseknél és a háztartási cikkeknél az eladások mérséklődtek. A szolgáltató szektor a legtöbb kerületben jól teljesít. A feldolgozóipar szintén jól teljesít, több kerületben a dinamika egyértelmű élénkülése mutatkozik.

A kereskedelmi típusú ingatlanoknál a piac kedvezően alakult, ugyanakkor a lakóingatlanoknál tart a lejtmenet. Az általánosan negatív trend mellett is lehet olyan kerületeket találni, ahol az élénkülés még nem ült el teljesen.

A bankok a jelzáloghiteleknél különösebb növekedést nem jeleztek, ezzel párhuzamosan ugyanakkor tart az egyéb kereskedelmi hiteleknél a bővülés.

A munkaerőpiacon jellemző a keresleti oldal dominanciája, a piac szűk. Ennek tudható be, hogy a bérek több kerületben is érezhetően nőttek.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az árak összességében kontrol alatt vannak, egyes területeken az alapanyagárak és a korábbi energiaár-emelkedés a fogyasztói szintre is átgyűrűzött.

Összességében a jelentés azt valószínűsíti, hogy különösebb külső kényszer nélkül a Nyíltpiaci Bizottság már nem emeli tovább a kamatokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57