23 °C Budapest

Világelső lett a magyar cég! - Mi a siker receptje?

Pénzcentrum
2006. október 12. 08:45

A TeleMedia InteracTV Kft. esete is bizonyítja, hogy egy jó ötletre világcéget lehet építeni. A vállalkozás az emelt díjas telefonos tévés játékok piacának világszinten első számú szereplője, 40 ország 50 televíziós csatornájával áll kapcsolatban - írja a Világgazdaság.

Az üzleti modell végtelenül egyszerű: az emelt díjas hívásokból és SMS-ekből befolyó pénzből a játék készítője és a csatorna is részesedik (a mobilcégekről nem is beszélve), és ezen bevételek fedezik a nyeremények összegét is.

A csatornák számára előnyösek az interaktív játékok, hiszen ezek főműsoridőn kívül is stabil bevételi forrást biztosítanak, és mindezt ráfordítás nélkül! Vannak persze olyan csatornák is, melyek teljes műsoridejüket a játékoknak szentelik, ilyen például az október 17-én startoló francia Jet.

Az európai tévénézők évente több százmillió eurót telefonálnak, illetve SMS-eznek el, a piacra tehát nem lehet panasz.

A budapesti központú TeleMediának világszerte 18 stúdiója van, melyekből naponta mintegy 70 órányi élő műsort sugároz négy kontinensen. A cégcsoport tavaly 3 milliárd forintos forgalmat ért el, az idei évben pedig ennek 1.5-szeresére számítanak.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm