2 °C Budapest

Újabb titkokra derül fény - Ezentúl nyilvános lesz minden?

Pénzcentrum
2006. október 9. 08:45

A jövőben több hiteles üzleti információt nyújt a gazdasági társaságokról a cégjegyzék, melybe egy törvénytervezet értelmében a negatív mellett a referencia értékű, pozitív információk is belekerülnek - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hitelezővédelmi okból nyilvántartásba kerülő, az úgynevezett cégfigyelő lapon feltüntetett adatokat korlátozás nélkül bárki megtekintheti majd. A cégjegyzékben szerepelnének majd a vállalatra súlyos szankciót tartalmazó jogerős hatósági határozatok. Az is kiderülhet a cégjegyzékből, hogy a társaság már évek óta perben áll, melyben több mint 10 millió Ft kifizetését követelik tőle.

Míg a negatív információk automatikusan bekerülnek a nyilvántartásba, addig a referenciák közzétételét megfelelő igazolásokkal kérni kell. A pozitívumok, meghosszabbítási kérelem hiányában egy év múlva automatikusan törlődnek.

Ilyen referencia értékű információ lehet például, hogy a cégnek 10 éve nincs köztartozása.

2008 januártól a cégeknek kötelező lenne elektronikus úton benyújtani éves beszámolóikat, így nem telne hónapokba amíg az éves beszámolók a helyükre kerülnek a cégbírósági rendszerben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18