32 °C Budapest

Hemzsegnek a csalók a Tescoban! - Mi a trükk?

Pénzcentrum
2006. október 9. 05:30

200 legforgalmasabb brit üzletében a Tesco önkiszolgáló kassza szolgáltatást is nyújt, ezzel azonban a vásárlók kényelme mellett sajnos a kártyahamisítók paradicsomát is létrehozta. Több kiskereskedő is használja az önkiszolgáló, automatika leolvasókkal és kártyás fizetési rendszerrel felszerelt pénztárakat, ám a Tesco rendszere abban különbözik versenytársaiétól, hogy a tranzakcióknál nem kell beütni a kártya PIN-kódját.

Egy brit fogyasztó érdekvédelmi csoporthoz több bejelentés is érkezett, hogy ellopott vagy lemásolt kártyájukkal valaki a Tesco-ban fizetett, az így keletkezett kárukat pedig csak hosszas huzavona után térítette meg a bank.

A Tesco álláspontja szerint az automata kasszáknál sem magasabb a hamis kártyával történő fizetések aránya, mint a normál pénztáraknál. Emellett a cég képviselője elmondta, hogy egy bizonyos összeghatár felett mindenképpen aláírást kell adnia a fizető vásárlónak, amit ellenőrzés alá vetnek.

A tisztánlátás kedvéért érdemes azért kiemelni, hogy ha valakinek klónozzák a kártyáját, akkor a másoláshoz igénybe vett ATM-be ültetett maszk a PIN-kódját is rögzíti, tehát ennek elkérése sem ment meg feltétlen a csalástól.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22