11 °C Budapest

Hemzsegnek a csalók a Tescoban! - Mi a trükk?

Pénzcentrum
2006. október 9. 05:30

200 legforgalmasabb brit üzletében a Tesco önkiszolgáló kassza szolgáltatást is nyújt, ezzel azonban a vásárlók kényelme mellett sajnos a kártyahamisítók paradicsomát is létrehozta. Több kiskereskedő is használja az önkiszolgáló, automatika leolvasókkal és kártyás fizetési rendszerrel felszerelt pénztárakat, ám a Tesco rendszere abban különbözik versenytársaiétól, hogy a tranzakcióknál nem kell beütni a kártya PIN-kódját.

Egy brit fogyasztó érdekvédelmi csoporthoz több bejelentés is érkezett, hogy ellopott vagy lemásolt kártyájukkal valaki a Tesco-ban fizetett, az így keletkezett kárukat pedig csak hosszas huzavona után térítette meg a bank.

A Tesco álláspontja szerint az automata kasszáknál sem magasabb a hamis kártyával történő fizetések aránya, mint a normál pénztáraknál. Emellett a cég képviselője elmondta, hogy egy bizonyos összeghatár felett mindenképpen aláírást kell adnia a fizető vásárlónak, amit ellenőrzés alá vetnek.

A tisztánlátás kedvéért érdemes azért kiemelni, hogy ha valakinek klónozzák a kártyáját, akkor a másoláshoz igénybe vett ATM-be ültetett maszk a PIN-kódját is rögzíti, tehát ennek elkérése sem ment meg feltétlen a csalástól.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?