Felülreprezentáltak a nők az online játékokban

Pénzcentrum
2006. október 6. 15:31

A csütörtökön közzétett felmérés szerint a 117 millió aktív játékos közül 56% online játszik. A videójátékban még a férfiak vezetnek, azonban a netes játékok használatában viszont már a játékos kedvű hölgyek dominálnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 2200 főt érintő felmérésben azok számítottak aktív játékosnak, akik már elérték a 13 éves életkort, legalább egy játékra használható berendezéssel rendelkeznek, és legalább egy órát játszanak hetente.

Emily Della Maggiora, a felmérést készítő Nielsen Interactive Entertainement alelnöke úgy nyilatkozott, hogy az új generációs technika, és hardware térnyerése egy új ökoszisztémát hoz létre a társas érintkezésekben, az interaktív szórakoztatásban, s a reklámozási modellekben.

A napi játékosok jelenleg 9$-t költenek havonta játékokra. Az online szerepjátékokat kedvelők átlagosan 26$-t, az Xbox 360 játékosai pedig 35$-t költenek havonta. Az aktív játékosok közül átlagosan 14 órát játszottak különböző játékkonzolokon, és 17 órát különböző hordozható eszközökön. A játékosok 24%-a mobiltelefonját is használta ilyen célokra, ám a legelső helyet a személyi számítógép foglalja el.

A videójátékok is népszerűek, az átlagos játékos heti 5 órát játszik másokkal a neten keresztül, míg a tinik 7 órát játszanak internetes társaikkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?