3 °C Budapest

Felülreprezentáltak a nők az online játékokban

Pénzcentrum
2006. október 6. 15:31

A csütörtökön közzétett felmérés szerint a 117 millió aktív játékos közül 56% online játszik. A videójátékban még a férfiak vezetnek, azonban a netes játékok használatában viszont már a játékos kedvű hölgyek dominálnak.

A 2200 főt érintő felmérésben azok számítottak aktív játékosnak, akik már elérték a 13 éves életkort, legalább egy játékra használható berendezéssel rendelkeznek, és legalább egy órát játszanak hetente.

Emily Della Maggiora, a felmérést készítő Nielsen Interactive Entertainement alelnöke úgy nyilatkozott, hogy az új generációs technika, és hardware térnyerése egy új ökoszisztémát hoz létre a társas érintkezésekben, az interaktív szórakoztatásban, s a reklámozási modellekben.

A napi játékosok jelenleg 9$-t költenek havonta játékokra. Az online szerepjátékokat kedvelők átlagosan 26$-t, az Xbox 360 játékosai pedig 35$-t költenek havonta. Az aktív játékosok közül átlagosan 14 órát játszottak különböző játékkonzolokon, és 17 órát különböző hordozható eszközökön. A játékosok 24%-a mobiltelefonját is használta ilyen célokra, ám a legelső helyet a személyi számítógép foglalja el.

A videójátékok is népszerűek, az átlagos játékos heti 5 órát játszik másokkal a neten keresztül, míg a tinik 7 órát játszanak internetes társaikkal.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?