11 °C Budapest

Mi történik a gazdaságban? - Hamecz István, az MNB vezető közgazdásza válaszol

Pénzcentrum
2006. október 5. 10:30

2006. október 5-én 13 órától Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági és monetáris politikai szakterület igazgatóját kérdezhetik az MNB fórumon. Monetáris politika, euró bevezetés, árfolyam, konvergencia - ha Önt is érdekli, mindent megkérdezhet a jegybank vezető közgazdászától. A modern monetáris politika hatékony működésének egyik alapfeltétele a kommunikáció. Ma már az is alapvető

2006. október 5-én 13 órától Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági és monetáris politikai szakterület igazgatóját kérdezhetik az MNB fórumon. Monetáris politika, euró bevezetés, árfolyam, konvergencia - ha Önt is érdekli, mindent megkérdezhet a jegybank vezető közgazdászától.

A modern monetáris politika hatékony működésének egyik alapfeltétele a kommunikáció. Ma már az is alapvető követelmény, hogy a jegybank az interaktív lehetőségekkel is éljen és elmélyültebb, részletgazdagabb párbeszédet folytasson az érintettekkel. Az MNB vezető szakértői várják kérdéseit!

MNB Melléklet

Mi történik a gazdaságban? - Hamecz István, az MNB vezető közgazdásza válaszol Fórum

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy fórum hasznosságát valójában nem is szükséges hangsúlyozni, hiszen könnyen belátható, a párbeszéd mindkét félnek - a kérdezőnek és a kérdezettnek egyaránt - hasznára válhat. Az sem új felfedezés, hogy a modern monetáris politika hatékony működésének egyik alapfeltétele a kommunikáció. Ezen megállapítások igazsága azonban csak a gyakorlatban igazolódhat. Abban a gyakorlatban, amely nem pusztán elméleti tézisként kezeli a transzparenciát, a hitelességet és az elszámoltathatóságot. Az MNB számos kommunikációs csatornán és változatos eszközökkel bizonyítja, hogy komolyan veszi ezeket a követelményeket. De ma már az is alapvető követelmény, hogy az interaktív lehetőségekkel is éljen és elmélyültebb, részletgazdagabb párbeszédet folytasson az érintettekkel.

A fórum, vagyis a párbeszéd sikere, minősége mindig a feleken múlik. A Magyar Nemzeti Bank készen áll arra, hogy ebben az új formában is megossza tudását a monetáris politika hazai működési mechanizmusáról, a gazdasági folyamatokról. Úgy gondoljuk, az elmúlt másfél évtized során felhalmozódott tapasztalatok, elvégzett kutatások és eredményeik nyomán elmondhatjuk, hogy mindezekről árnyalt képet tudunk rajzolni az érdeklődőknek.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?