34 °C Budapest

Mi történik a gazdaságban? - Hamecz István, az MNB vezető közgazdásza válaszol

Pénzcentrum
2006. október 5. 10:30

2006. október 5-én 13 órától Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági és monetáris politikai szakterület igazgatóját kérdezhetik az MNB fórumon. Monetáris politika, euró bevezetés, árfolyam, konvergencia - ha Önt is érdekli, mindent megkérdezhet a jegybank vezető közgazdászától. A modern monetáris politika hatékony működésének egyik alapfeltétele a kommunikáció. Ma már az is alapvető

2006. október 5-én 13 órától Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági és monetáris politikai szakterület igazgatóját kérdezhetik az MNB fórumon. Monetáris politika, euró bevezetés, árfolyam, konvergencia - ha Önt is érdekli, mindent megkérdezhet a jegybank vezető közgazdászától.

A modern monetáris politika hatékony működésének egyik alapfeltétele a kommunikáció. Ma már az is alapvető követelmény, hogy a jegybank az interaktív lehetőségekkel is éljen és elmélyültebb, részletgazdagabb párbeszédet folytasson az érintettekkel. Az MNB vezető szakértői várják kérdéseit!

MNB Melléklet

Mi történik a gazdaságban? - Hamecz István, az MNB vezető közgazdásza válaszol Fórum

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy fórum hasznosságát valójában nem is szükséges hangsúlyozni, hiszen könnyen belátható, a párbeszéd mindkét félnek - a kérdezőnek és a kérdezettnek egyaránt - hasznára válhat. Az sem új felfedezés, hogy a modern monetáris politika hatékony működésének egyik alapfeltétele a kommunikáció. Ezen megállapítások igazsága azonban csak a gyakorlatban igazolódhat. Abban a gyakorlatban, amely nem pusztán elméleti tézisként kezeli a transzparenciát, a hitelességet és az elszámoltathatóságot. Az MNB számos kommunikációs csatornán és változatos eszközökkel bizonyítja, hogy komolyan veszi ezeket a követelményeket. De ma már az is alapvető követelmény, hogy az interaktív lehetőségekkel is éljen és elmélyültebb, részletgazdagabb párbeszédet folytasson az érintettekkel.

A fórum, vagyis a párbeszéd sikere, minősége mindig a feleken múlik. A Magyar Nemzeti Bank készen áll arra, hogy ebben az új formában is megossza tudását a monetáris politika hazai működési mechanizmusáról, a gazdasági folyamatokról. Úgy gondoljuk, az elmúlt másfél évtized során felhalmozódott tapasztalatok, elvégzett kutatások és eredményeik nyomán elmondhatjuk, hogy mindezekről árnyalt képet tudunk rajzolni az érdeklődőknek.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04