4 °C Budapest

November elején jöhet az újabb 10-15%-os kenyéráremelés

Pénzcentrum
2006. október 3. 08:33

Várhatóan november elejére állapodnak meg a pékek a kereskedőkkel a kenyérár emelésének mértékéről. A júliusi után az újabb drágítás okaként a megszorító intézkedéseket (pl. energiaár-drágulás) és a lisztár jelentős emelését jelölik meg az illetékesek, melyek indoklásuk szerint újabb 10-15%-os kenyéráremelést tesznek szükségessé. A kenyér előállítási költségén belül a liszt, illetve az

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Várhatóan november elejére állapodnak meg a pékek a kereskedőkkel a kenyérár emelésének mértékéről. A júliusi után az újabb drágítás okaként a megszorító intézkedéseket (pl. energiaár-drágulás) és a lisztár jelentős emelését jelölik meg az illetékesek, melyek indoklásuk szerint újabb 10-15%-os kenyéráremelést tesznek szükségessé.

A kenyér előállítási költségén belül a liszt, illetve az energiaköltségek mintegy 30-30%-ot tesznek ki. A Népszabadság cikke megjegyzi, hogy mivel a sütőipari vállalkozók egyenként tárgyalnak a kereskedőkkel, így az országban 20-30 forintos árkülönbségek is előfordulhatnak az 1 kg-os kenyér árában.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?