27 °C Budapest

Gyurcsány: aki menekül, az elbukik

Pénzcentrum
2006. október 3. 13:39

A jelnelegi politikai helyzetről fejti ki véleményét Gyurcsány Ferenc internetes blogjában. Véleménye szerint parlamentáris demokraták küzdenek radikális politikusokkal. A miniszterelnök szerint Orbán kisebbségből kíván diktálni, hogy mit tegyen a többség. A Fidesz elnöke az utcáról kíván nyomást gyakorolni a parlamentre. "A vita arról szól, hogy Orbán nem ismeri el a parlament legitimitását

A jelnelegi politikai helyzetről fejti ki véleményét Gyurcsány Ferenc internetes blogjában. Véleménye szerint parlamentáris demokraták küzdenek radikális politikusokkal. A miniszterelnök szerint Orbán kisebbségből kíván diktálni, hogy mit tegyen a többség. A Fidesz elnöke az utcáról kíván nyomást gyakorolni a parlamentre.

"A vita arról szól, hogy Orbán nem ismeri el a parlament legitimitását. Nem ismeri el, hogy a parlamenti többség saját belátása szerint döntsön. Orbán diktálni akar. Diktálni kisebbségből, hogy mit tegyen a többség. Ultimátumot ad."- kezdi véleményének leírását a miniszterelnök.

Gyurcány szerint Orbán az utcáról akar nyomást gyakorolni a parlamentre, a nyomásgyakorlás végső célja, hogy a jelenlegi kormánytöbbséget rákényszerítse: mondjon le kormányalakítási jogáról, és ezt a jogot átengedje a jelenlegi kisebbségnek. A Fidesz elnöke ezzel előrehozott választásokat akar, meghátrálásra kívánja kényszeríteni a parlamentet, az utcára vitt saját hívekkel kívánva diktálni neki. Amikor a parlament először enged az utcának, akkor kezdődik a magyar parlamentáris demokrácia válsága - állítja a miniszterelnök.

Nem Orbánról, vagy Gyurcsányról szól ez a vita - vélekedik Gyurcsány. "Parlamentáris demokraták küzdenek radikális politikusokkal. Olyan radikálisokkal, akiknek programját nem, pusztán személyi ambícióit ismerjük. Miközben a politikai támadások középpontjában az áll, hogy a jelenlegi többség valóságos szándékainak és programjának eltitkolásával nyerte meg a választást, a hatalomra törő kisebbség programjáról semmit sem tudunk." A miniszterelnök szerint egy ismeretlen összetételű, átmeneti időre felhatalmazást kapó szakértői kormány ismeretlen tartalmú programot valósítana meg. "A végét jól lehet látni: Orbán azt akarja, hogy a baloldaliak és liberálisok gyáván megfutamodjanak, majd egy év múlva előrehozott választások legyenek, ahol egy megfélemlített bal-liberális oldal áll majd a radikálisokkal szemben."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha a demokratikus baloldal és a liberálisok megengedik, hogy Orbán az utca zajával és erejével rájuk nyomást gyakoroljon, és elvitassa tőlük a kormányzás jogát, ott veszik el az erős, büszke, hiteles baloldal és a liberalizmus - írja Gyurcsány.

Nem küzdeni, hanem kormányozni kívántam - állítja a miniszterelnök. "Most küzdeni is kell. A demokratikus Magyarországért, a parlamentáris demokráciáért, a demokratikus baloldalért. Aki menekül, az elbukik" - fejezi be írását a kormányfő.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12