0 °C Budapest

Gyurcsány: aki menekül, az elbukik

Pénzcentrum
2006. október 3. 13:39

A jelnelegi politikai helyzetről fejti ki véleményét Gyurcsány Ferenc internetes blogjában. Véleménye szerint parlamentáris demokraták küzdenek radikális politikusokkal. A miniszterelnök szerint Orbán kisebbségből kíván diktálni, hogy mit tegyen a többség. A Fidesz elnöke az utcáról kíván nyomást gyakorolni a parlamentre. "A vita arról szól, hogy Orbán nem ismeri el a parlament legitimitását

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelnelegi politikai helyzetről fejti ki véleményét Gyurcsány Ferenc internetes blogjában. Véleménye szerint parlamentáris demokraták küzdenek radikális politikusokkal. A miniszterelnök szerint Orbán kisebbségből kíván diktálni, hogy mit tegyen a többség. A Fidesz elnöke az utcáról kíván nyomást gyakorolni a parlamentre.

"A vita arról szól, hogy Orbán nem ismeri el a parlament legitimitását. Nem ismeri el, hogy a parlamenti többség saját belátása szerint döntsön. Orbán diktálni akar. Diktálni kisebbségből, hogy mit tegyen a többség. Ultimátumot ad."- kezdi véleményének leírását a miniszterelnök.

Gyurcány szerint Orbán az utcáról akar nyomást gyakorolni a parlamentre, a nyomásgyakorlás végső célja, hogy a jelenlegi kormánytöbbséget rákényszerítse: mondjon le kormányalakítási jogáról, és ezt a jogot átengedje a jelenlegi kisebbségnek. A Fidesz elnöke ezzel előrehozott választásokat akar, meghátrálásra kívánja kényszeríteni a parlamentet, az utcára vitt saját hívekkel kívánva diktálni neki. Amikor a parlament először enged az utcának, akkor kezdődik a magyar parlamentáris demokrácia válsága - állítja a miniszterelnök.

Nem Orbánról, vagy Gyurcsányról szól ez a vita - vélekedik Gyurcsány. "Parlamentáris demokraták küzdenek radikális politikusokkal. Olyan radikálisokkal, akiknek programját nem, pusztán személyi ambícióit ismerjük. Miközben a politikai támadások középpontjában az áll, hogy a jelenlegi többség valóságos szándékainak és programjának eltitkolásával nyerte meg a választást, a hatalomra törő kisebbség programjáról semmit sem tudunk." A miniszterelnök szerint egy ismeretlen összetételű, átmeneti időre felhatalmazást kapó szakértői kormány ismeretlen tartalmú programot valósítana meg. "A végét jól lehet látni: Orbán azt akarja, hogy a baloldaliak és liberálisok gyáván megfutamodjanak, majd egy év múlva előrehozott választások legyenek, ahol egy megfélemlített bal-liberális oldal áll majd a radikálisokkal szemben."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha a demokratikus baloldal és a liberálisok megengedik, hogy Orbán az utca zajával és erejével rájuk nyomást gyakoroljon, és elvitassa tőlük a kormányzás jogát, ott veszik el az erős, büszke, hiteles baloldal és a liberalizmus - írja Gyurcsány.

Nem küzdeni, hanem kormányozni kívántam - állítja a miniszterelnök. "Most küzdeni is kell. A demokratikus Magyarországért, a parlamentáris demokráciáért, a demokratikus baloldalért. Aki menekül, az elbukik" - fejezi be írását a kormányfő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20