Csirkét vennél? - Vigyázz, mert hamisítják!

Pénzcentrum
2006. október 3. 11:30

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogyasztók húsválasztása szempontjából az a jó, ha a sertés- és baromficomb közötti árkülönbség nem haladja meg a 25-30%-ot mostanra viszont az áremelések nyomán ez 50-60%-ra ugrott, így megnőtt a baromfi iránti kereslet - írja a Népszabadság.

A KSH adatai szerint továbbra is baromfiból eszünk a legtöbbet: évente átlagosan 34-35 kiló az egy főre jutó fogyasztás, míg más húsféléből 25-26 kilót, halból pedig 3-4 kilót vesz évente az átlagpolgár.

Az üzletekből a fentiek miatt hiányzik a friss csirkecomb és a pulyka, ezért több feldolgozónál hét végi műszakot kellett beállítani. Az egyik nagy áruházlánc mindezek nyomán nagyon gyenge minőségű, Hollandiából származó baromficombot kevert a magyar termékek közé, melyről kiderült, hogy azt nem hazai feldolgozók szállították. A további lépésekről a napokban dönt a Baromfi Terméktanács.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22