Váratlan kamatemelés

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 12:18

25 bp-tal kamatot emelt ma a cseh jegybank. Az elemzők változatlan kamatszintre számítottak, így a lépés meglepetés volt a piac számára. A 2 hetes reporáta az emelés után is az EKB irányadó rátája alatt van, értéke 2.5%. Elemzők szerint a kamatemelésben lényeges szerepe lehetett, hogy a magyar és a szlovák jegybank is a kamatemelés mellett döntött a héten. A kommentek szerint a kamatemelés

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

25 bp-tal kamatot emelt ma a cseh jegybank. Az elemzők változatlan kamatszintre számítottak, így a lépés meglepetés volt a piac számára. A 2 hetes reporáta az emelés után is az EKB irányadó rátája alatt van, értéke 2.5%.

Elemzők szerint a kamatemelésben lényeges szerepe lehetett, hogy a magyar és a szlovák jegybank is a kamatemelés mellett döntött a héten.

A kommentek szerint a kamatemelés valamelyest a levegőben lógott, de a piac későbbre várta. A lépéssel a monetáris kondíciók nem lettek igazán szigorúak, inkább csak közelítenek a neutrális szinthez. Az utóbbi időban a cseh gazdaságban erősödött a belső kereslet, a korona a napokban gyengült, a költségvetési politikai kilátásai romlottak.

A piac többsége az idén már nem vár több kamatemelést a cseh jegybanktól, de a jövő év elején újabb szigorítás jöhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20