5 °C Budapest

Nem emeltek a lengyelek

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 12:26

Nem emelt kamatot a lengyel jegybank a mai napon. A Monetáris Tanács áttekintette a gazdaság állapotát, de nem változtatott irányadó rátáin. A héten a magyar, a cseh és a szlovák jegybank is szigorított. A lengyel döntés megfelelt a piaci várakozásoknak. Az irányadó kamat 4%-os. Elemzők szerint a kamatemelésre még jó ideig nincs szükség. Az infláció most is a cél alatt van, a költségvetés

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem emelt kamatot a lengyel jegybank a mai napon. A Monetáris Tanács áttekintette a gazdaság állapotát, de nem változtatott irányadó rátáin. A héten a magyar, a cseh és a szlovák jegybank is szigorított. A lengyel döntés megfelelt a piaci várakozásoknak. Az irányadó kamat 4%-os.

Elemzők szerint a kamatemelésre még jó ideig nincs szükség. Az infláció most is a cél alatt van, a költségvetés helyzete rendezett, a külső pozíció szintén kiegyensúlyozottnak tekinthető. Ami középtávon némi kockázatot jelent az a belső kereslet erősödése, a költségvetés némi lazulása. Ezek együttesen okozhatnak némi inflációs nyomást.

Elemzők szerint jövő tavasszal kerülhet sor legkorábban az irányadó ráták emelésére, ha addig különösebb váratlan sokkal nem szembesül a lengyel gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?