Vették a forintot -272.2-nél az árfolyam

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 18:18

Jelentős forinterősödést és kis hozamcsökkenést hozott a mai nap. A forint árfolyam az euróval szemben már jóval 273 alatt mozgott a délutáni órákban. Jelenleg 272.2 Ft-ot kell adni egy euróért. Az erősödés mögött az elfogadott konvergencia program, a magyar és szlovák kamatemelések, illetve a politikai bizonytalanság enyhülése említhető. Egyre hátrébb szorulnak a bizonytalanságok a

Jelentős forinterősödést és kis hozamcsökkenést hozott a mai nap. A forint árfolyam az euróval szemben már jóval 273 alatt mozgott a délutáni órákban. Jelenleg 272.2 Ft-ot kell adni egy euróért. Az erősödés mögött az elfogadott konvergencia program, a magyar és szlovák kamatemelések, illetve a politikai bizonytalanság enyhülése említhető.

Egyre hátrébb szorulnak a bizonytalanságok a befektetők szemében a hazai eszközöket illetően, ugyanakkor az óvatosságra, a piac törékenységére hangsúlyosan utalnánk. A tegnapi kamatemelés, a konvergencia program elfogadása, a 2007-es költségvetés tervezetének megszellőztetett részleteit a befektetők úgy értékelhetik, hogy a korábban indokoltnak vélt kockázati prémiumok talán túlzóak. Ennek ellenére azonban igen törékeny a helyzet, mivel a valódi problémákra megnyugtató megoldás még nem született, a napi árfolyamingadozásokból is látszik, hogy a piacok különösen érzékenyek minden információra.

Az állampapírpiacon lényeges mozgások nem voltak, a referenciaszintek néhány bázispontot változtak csak lefelé. A mai aukción szintén jelentős volt a kereslet a magyar papírok iránt. A jegybanki betéti tenderen az elhelyezett állomány viszint 78 mrd Ft-tal volt alacsonyabb mint egy héttel korábban.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20