Vették a forintot -272.2-nél az árfolyam

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 18:18

Jelentős forinterősödést és kis hozamcsökkenést hozott a mai nap. A forint árfolyam az euróval szemben már jóval 273 alatt mozgott a délutáni órákban. Jelenleg 272.2 Ft-ot kell adni egy euróért. Az erősödés mögött az elfogadott konvergencia program, a magyar és szlovák kamatemelések, illetve a politikai bizonytalanság enyhülése említhető. Egyre hátrébb szorulnak a bizonytalanságok a

Jelentős forinterősödést és kis hozamcsökkenést hozott a mai nap. A forint árfolyam az euróval szemben már jóval 273 alatt mozgott a délutáni órákban. Jelenleg 272.2 Ft-ot kell adni egy euróért. Az erősödés mögött az elfogadott konvergencia program, a magyar és szlovák kamatemelések, illetve a politikai bizonytalanság enyhülése említhető.

Egyre hátrébb szorulnak a bizonytalanságok a befektetők szemében a hazai eszközöket illetően, ugyanakkor az óvatosságra, a piac törékenységére hangsúlyosan utalnánk. A tegnapi kamatemelés, a konvergencia program elfogadása, a 2007-es költségvetés tervezetének megszellőztetett részleteit a befektetők úgy értékelhetik, hogy a korábban indokoltnak vélt kockázati prémiumok talán túlzóak. Ennek ellenére azonban igen törékeny a helyzet, mivel a valódi problémákra megnyugtató megoldás még nem született, a napi árfolyamingadozásokból is látszik, hogy a piacok különösen érzékenyek minden információra.

Az állampapírpiacon lényeges mozgások nem voltak, a referenciaszintek néhány bázispontot változtak csak lefelé. A mai aukción szintén jelentős volt a kereslet a magyar papírok iránt. A jegybanki betéti tenderen az elhelyezett állomány viszint 78 mrd Ft-tal volt alacsonyabb mint egy héttel korábban.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?