13 °C Budapest

Varga Mihály: minden hónapra jut egy csomag

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 14:55

Minden eddiginél durvább megszorításokra készül a kormány 2007-ben - mutatott rá Varga Mihály arra reagálva, hogy a kormány 170 milliárd forintot kíván elvonni a tárcáktól a Tervezési körirat szerint. Varga Mihály kiemelte, úgy tűnik, hogy egy új jelszót adott ki az MSZP az önkormányzati választásokra: kevesebb pénzt az önkormányzatoknak, kevesebb pénzt az embereknek. Rámutatott: az

Minden eddiginél durvább megszorításokra készül a kormány 2007-ben - mutatott rá Varga Mihály arra reagálva, hogy a kormány 170 milliárd forintot kíván elvonni a tárcáktól a Tervezési körirat szerint.

Varga Mihály kiemelte, úgy tűnik, hogy egy új jelszót adott ki az MSZP az önkormányzati választásokra: kevesebb pénzt az önkormányzatoknak, kevesebb pénzt az embereknek.

Rámutatott: az önkormányzatok, az agrártárca, a gazdasági és az egészségügyi tárca lesz az igazi vesztese a 2007-es költségvetésnek. Hozzátette: az önkormányzatoktól a kormány mintegy negyven milliárd forintot kíván elvonni idén, miközben az elvégzendő feladatok nem csökkenek.

Minden hónapra jut egy csomag - vélekedik Varga Mihály. Emlékezetett, hogy júliusban a parlament elfogadta az első Gyurcsány-csomagot, így többek között a gázáremelést, az adóemelést, az eva módosítását és az áfa emelését. Augusztusban jött a második Gyurcsány-csomag - a konvergencia-program - a vizitdíj bevezetésével és a reálbércsökkenéssel. Hozzátette, a szeptember sem múlik el megszorítások nélkül: a 2007-es költségvetésben kívánnak újabb megszorító lépéseket tenni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Varga szerint a tárcáktól való megvonásoknak óhatatlanul lesznek olyan következményei, amelyek az embereket is érintik. A legsúlyosabb következménye az lesz, hogy a munkanélküliség növekedni fog - mutatott rá.

A Fidesz egyetért azzal, hogy az állami kiadásokat csökkenteni kell, ugyanakkor - mint fogalmazott - nem azzal van baj, ha a kormány takarékosabban gazdálkodik az adófizetők pénzével, hanem azzal, ha rossz elvonásokra kerül sor. Rámutatott: ha valóban takarékoskodni kell, akkor nem arra van szükség, hogy a gazdáknak még kevesebb támogatást adjanak, hogy a kivérzett önkormányzati rendszertől még 40 milliárdot elvonjanak, és hogy ne valósuljanak meg azok a gazdaságfejlesztési programok, amelyek munkahelyeket teremtenének az országban, hanem pontosan arra, hogy ilyen helyzetben ne olyan luxuskiadásokra pazarolják az állam pénzét, amilyenek például a kormány által tervezett, több milliárd forint értékű irodabútor- és gépkocsi-beszerzések.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?