20 °C Budapest

Varga Mihály: minden hónapra jut egy csomag

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 14:55

Minden eddiginél durvább megszorításokra készül a kormány 2007-ben - mutatott rá Varga Mihály arra reagálva, hogy a kormány 170 milliárd forintot kíván elvonni a tárcáktól a Tervezési körirat szerint. Varga Mihály kiemelte, úgy tűnik, hogy egy új jelszót adott ki az MSZP az önkormányzati választásokra: kevesebb pénzt az önkormányzatoknak, kevesebb pénzt az embereknek. Rámutatott: az

Minden eddiginél durvább megszorításokra készül a kormány 2007-ben - mutatott rá Varga Mihály arra reagálva, hogy a kormány 170 milliárd forintot kíván elvonni a tárcáktól a Tervezési körirat szerint.

Varga Mihály kiemelte, úgy tűnik, hogy egy új jelszót adott ki az MSZP az önkormányzati választásokra: kevesebb pénzt az önkormányzatoknak, kevesebb pénzt az embereknek.

Rámutatott: az önkormányzatok, az agrártárca, a gazdasági és az egészségügyi tárca lesz az igazi vesztese a 2007-es költségvetésnek. Hozzátette: az önkormányzatoktól a kormány mintegy negyven milliárd forintot kíván elvonni idén, miközben az elvégzendő feladatok nem csökkenek.

Minden hónapra jut egy csomag - vélekedik Varga Mihály. Emlékezetett, hogy júliusban a parlament elfogadta az első Gyurcsány-csomagot, így többek között a gázáremelést, az adóemelést, az eva módosítását és az áfa emelését. Augusztusban jött a második Gyurcsány-csomag - a konvergencia-program - a vizitdíj bevezetésével és a reálbércsökkenéssel. Hozzátette, a szeptember sem múlik el megszorítások nélkül: a 2007-es költségvetésben kívánnak újabb megszorító lépéseket tenni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Varga szerint a tárcáktól való megvonásoknak óhatatlanul lesznek olyan következményei, amelyek az embereket is érintik. A legsúlyosabb következménye az lesz, hogy a munkanélküliség növekedni fog - mutatott rá.

A Fidesz egyetért azzal, hogy az állami kiadásokat csökkenteni kell, ugyanakkor - mint fogalmazott - nem azzal van baj, ha a kormány takarékosabban gazdálkodik az adófizetők pénzével, hanem azzal, ha rossz elvonásokra kerül sor. Rámutatott: ha valóban takarékoskodni kell, akkor nem arra van szükség, hogy a gazdáknak még kevesebb támogatást adjanak, hogy a kivérzett önkormányzati rendszertől még 40 milliárdot elvonjanak, és hogy ne valósuljanak meg azok a gazdaságfejlesztési programok, amelyek munkahelyeket teremtenének az országban, hanem pontosan arra, hogy ilyen helyzetben ne olyan luxuskiadásokra pazarolják az állam pénzét, amilyenek például a kormány által tervezett, több milliárd forint értékű irodabútor- és gépkocsi-beszerzések.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?