3 °C Budapest

Elfogadták a konvergencia programot

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 16:02

Támogatja az Európai Bizottság a magyar konvergencia programot, ugyanakkor arra is figyelmeztet a testület, hogy Gyurcsány távozásával a megvalósítási kockázat növekszik. A a Bizottság egyetértett azzal, hogy csak 2009-re csökkenjen a GDP 3%-ának környékére a költségvetési hiány a korábban tervezett 2008 helyett. Ahhoz, hogy a 2006-os 10% feletti deficitet ilyen mértékben csökkenteni lehessen,

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

szigorú és következetes intézkedésekre van szükség - vélekedett a Bizottság.

A Bizottság szerint van némi kockázat abban, ahogy a kormány a 2007-es és 2008-as kiadások egy részét be akarja fagyasztani a jelenlegi szinten. A deficitet a 2006-os 10.1%-ról 2009-re a GDP 3.2%-ra kívánja a kormány lefaragni. A különbség kb. fele a 2007-es évhez kapcsolódik, mely igen nehéz feladat.

A Bizottság hangsúlyozza a közigazgatás, a nagy elosztórendszerek reformjának szükségességét, melyek a deficit tartós leszorításának feltételei.

A Bizottság a deficittel kapcsolatosan szólt az adósságról is, mely a következő években tovább emelkedik, a GDP arányosan 72.3%-os csúcsról csak 2009-ben indul meg a csökkenés.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


A Bizottság, amint azt Almunia pénzügyi biztos is jelezte, 2007 április 10-ig konkrét eredményeket vár a kormánytól a program végrehajtására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?