Lassulva, de tovább fogyunk

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 09:51

Az év első hét hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme - közölte a KSH. A születések száma kismértékben emelkedett, a halálozásoké jelentős mértékben csökkent az elmúlt évhez viszonyítva. Jóval kevesebben kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10,069 ezer fő volt. Az előzetes adatok szerint 2006 első hét hónapjában 56

Az év első hét hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme - közölte a KSH. A születések száma kismértékben emelkedett, a halálozásoké jelentős mértékben csökkent az elmúlt évhez viszonyítva. Jóval kevesebben kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10,069 ezer fő volt.

Az előzetes adatok szerint 2006 első hét hónapjában 56,853 gyermek született, 77,084 lakos hunyt el, és 23,905 házasságkötés történt. A január és július közötti hét hónapban háromban csökkent, négyben viszont emelkedett a születések száma az előző évhez képest. Összességében az év első hét hónapjában mintegy 450 gyermekkel, 0.8 százalékkal több újszülött jött világra, mint az elmúlt év azonos időszakában. A tavaszi influenzajárvány elmaradása jelentősen csökkentette a halálozások számát, a hirtelen beköszönő hőség viszont csaknem 540 fős többlethalálozást jelentett június hónapban. Ennek ellenére az első hét havi halálozás jelentős mértékben, 5.3 százalékkal csökkent, ami mintegy 4,300 fővel kevesebb elhunytat jelentett 2005. január-júliushoz mérten.

A házasságkötések száma változatlanul elmarad az egy évvel korábbitól. Különösen április, május és július hónapokban volt számottevő a csökkenés az elmúlt év azonos hónapjaihoz képest; emiatt 2006 első hét hónapjában 4.1 százalékkal, számszerűen több mint 1000 párral kevesebb házasságkötés történt.

Főleg a halálozások számának jelentős csökkenése miatt mérséklődött a népességfogyás üteme. A 2005. január-júliusi csaknem 25,000 lakossal szemben 2006 első hét hónapjában 20,231 fővel csökkent a népesség száma a születések és halálozások különbözetéből adódóan. A nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege következtében az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 8,000 fővel lett kevesebb. A népesség lélekszáma az időszak végén a nemzetközi vándorlás becsült értékeit is figyelembe véve 10,069 ezer fő volt.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?