11 °C Budapest

Erősödik a forint, 275.5-nél az árfolyam

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 09:56

Érezhető forinterősödés tapasztalható a piacon a reggeli nyitás után. Az aktívabb kereskedés kezdete előtt még 277 Ft-ot kellett adni egy euróért, azonban a folyamatos vételek 275.5 HUF/EUR-ig erősítették az árfolyamot. A múlt héten jelentős gyengülés volt tapasztalható a politikai bizonytalanságok és a negatív külső környezet miatt. Számottevő mértékben gyengült a múlt héten a forint

Érezhető forinterősödés tapasztalható a piacon a reggeli nyitás után. Az aktívabb kereskedés kezdete előtt még 277 Ft-ot kellett adni egy euróért, azonban a folyamatos vételek 275.5 HUF/EUR-ig erősítették az árfolyamot. A múlt héten jelentős gyengülés volt tapasztalható a politikai bizonytalanságok és a negatív külső környezet miatt.

Számottevő mértékben gyengült a múlt héten a forint árfolyama az euróval szemben a politikai bizontylanságok és a negatív nemzetközi környezet miatt. A Fitch negatív kilátást adott a hosszú lejáratú magyar devizaadósságnak, és pénteken a Moody's is jelezte leminősítési szándékát. Pozitív hír volt viszont, hogy az Európai Bizottságtól kedvező visszajelzés jött a konvergencia-programra (a hivatalos értékelés keddre várható).

A mai nap fő eseménye a Monetáris Tanács kamatdöntése, ahol a piac többsége 25 bp-os kamatemelést vár, de egyesek 50 bp-ot valószínűsítenek. Az alapkamat 7.25%-on áll.

A következő napokban várhatóan marad a bizonytalanság, a leminősítési félelmek és a negatív nemzetközi környezet nyomás alatt tarthatja a forintot is. Kisebb technikai erősödések a jelentős eladások után elképzelhetőek, de a piac többsége tartós erősödést egyelőre nem vár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?