31 °C Budapest

Erősödik a forint, 275.5-nél az árfolyam

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 09:56

Érezhető forinterősödés tapasztalható a piacon a reggeli nyitás után. Az aktívabb kereskedés kezdete előtt még 277 Ft-ot kellett adni egy euróért, azonban a folyamatos vételek 275.5 HUF/EUR-ig erősítették az árfolyamot. A múlt héten jelentős gyengülés volt tapasztalható a politikai bizonytalanságok és a negatív külső környezet miatt. Számottevő mértékben gyengült a múlt héten a forint

Érezhető forinterősödés tapasztalható a piacon a reggeli nyitás után. Az aktívabb kereskedés kezdete előtt még 277 Ft-ot kellett adni egy euróért, azonban a folyamatos vételek 275.5 HUF/EUR-ig erősítették az árfolyamot. A múlt héten jelentős gyengülés volt tapasztalható a politikai bizonytalanságok és a negatív külső környezet miatt.

Számottevő mértékben gyengült a múlt héten a forint árfolyama az euróval szemben a politikai bizontylanságok és a negatív nemzetközi környezet miatt. A Fitch negatív kilátást adott a hosszú lejáratú magyar devizaadósságnak, és pénteken a Moody's is jelezte leminősítési szándékát. Pozitív hír volt viszont, hogy az Európai Bizottságtól kedvező visszajelzés jött a konvergencia-programra (a hivatalos értékelés keddre várható).

A mai nap fő eseménye a Monetáris Tanács kamatdöntése, ahol a piac többsége 25 bp-os kamatemelést vár, de egyesek 50 bp-ot valószínűsítenek. Az alapkamat 7.25%-on áll.

A következő napokban várhatóan marad a bizonytalanság, a leminősítési félelmek és a negatív nemzetközi környezet nyomás alatt tarthatja a forintot is. Kisebb technikai erősödések a jelentős eladások után elképzelhetőek, de a piac többsége tartós erősödést egyelőre nem vár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?