15 °C Budapest

277-nél jár a forint

Pénzcentrum
2006. szeptember 22. 09:19

Tovább gyengül a forint a bankközi devizapiacon. A gyengülés mögött már nem csak a belpolitikai események állnak, az egész fejlődő piacokon tart a tőkekivonás. A régióban közvetlen veszély a lengyel kormányválság, míg más fejlődő piacok közül Brazília és Ecuador emelhető ki. A forint árfolyama már tegnap késő délután is erőteljes gyengülést mutatott, egy euróért 276.6 Ft-ot is kellett adni.

Tovább gyengül a forint a bankközi devizapiacon. A gyengülés mögött már nem csak a belpolitikai események állnak, az egész fejlődő piacokon tart a tőkekivonás. A régióban közvetlen veszély a lengyel kormányválság, míg más fejlődő piacok közül Brazília és Ecuador emelhető ki.

A forint árfolyama már tegnap késő délután is erőteljes gyengülést mutatott, egy euróért 276.6 Ft-ot is kellett adni. Reggel már a 277 feletti szinteken születtek kötések, ahonnan kis korrekció után 277 körül állt be átmenetileg a piac.

A nap további részében feltehetően az eladói nyomás dominálhat mind a bankközi forintpiacon, mind a másodlagos állampapírpiacon. A hozamok a távoli lejáraton 10 bp-os emelkedést mutatnak. A piac hétfőre 25-50 bp-os kamatemelést vár a Monetáris Tanácstól.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20