Már 276 felett az euró

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 10:22

276.2 Ft-ot kell már adni egy euróért a bankközi forintpiacon, de 276.4-en is történtek már kötések. A tegnapi Fitch döntés tehát egyre erősebb nyomot hagy az árfolyamon. Tegnap késő délután a Fitch a magyar devizaadósság kilátásait negatívra változtatta, ami egyfajta olaj volt a tűzre. Az egyébként is negatív és bizonytalan hangulat már a megelőző napokban is a forint értékvesztéséhez

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

276.2 Ft-ot kell már adni egy euróért a bankközi forintpiacon, de 276.4-en is történtek már kötések. A tegnapi Fitch döntés tehát egyre erősebb nyomot hagy az árfolyamon.

Tegnap késő délután a Fitch a magyar devizaadósság kilátásait negatívra változtatta, ami egyfajta olaj volt a tűzre. Az egyébként is negatív és bizonytalan hangulat már a megelőző napokban is a forint értékvesztéséhez vezetett.

A legtöbb külföldi elemző forint eladási pozíciókat javasol, a forint eszközök vásárlását nem ajánlják. A következő napokban ez várhatóan nem is változik majd. További jelentős gyengülést az okozhatna a piacon, ha a miniszterelnök pozíciójával kapcsolatos bizonytalanságok erősödnének, a lemondás vagy lemondatás esélye nőne.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?