29 °C Budapest

Jó biznisz a tüntetés - Mennyi profitot hoz a zavargás?

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 08:45

A Parlament előtti megmozdulások napok óta piros betűs ünnepet jelentenek a zászlóárusoknak, a környékbeli kocsmáknak és a kitelepülő kereskedőknek. A Népszabadság által megkérdezett perec, duda és üdítő árus elmondása szerint évek óta jár futballmeccsekre, de az APEH és VPOP embereivel még soha nem találkozott, a rendőröknek pedig jobb dolguk is akad, mint vele foglalkozni.


A 300 forintos perecen mintegy 200-at lehet fogni, az átlagosan 250 Ft-ért adott üdítőkön pedig 250 Ft a tiszta haszon. Egy jobb napon, mint amilyen a keddi is volt, 10-15 ezer forintot is kereshet egy árus.

A tapasztalatok szerint jól fogynak az 1,200 Ft-ért árult árpádsávos zászlók, de a kis nemzeti zászlókra és sálakra sem lehet panasz, melyeket ugyanezen az áron kapkodnak szét.

A Nádor utcai kiskocsmák bevételei is csúcsokat döntögetnek, hiszen ezek már kora délután óta dugig vannak. Az MTV-székház mögötti éjjel-nappalos CBA-ban a forgalomnövekedés 2-3-szoros. A tapasztalatok szerint a tüntetők sört, chips-et és égetett szeszt vesznek.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22