12 °C Budapest

Jó biznisz a tüntetés - Mennyi profitot hoz a zavargás?

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 08:45

A Parlament előtti megmozdulások napok óta piros betűs ünnepet jelentenek a zászlóárusoknak, a környékbeli kocsmáknak és a kitelepülő kereskedőknek. A Népszabadság által megkérdezett perec, duda és üdítő árus elmondása szerint évek óta jár futballmeccsekre, de az APEH és VPOP embereivel még soha nem találkozott, a rendőröknek pedig jobb dolguk is akad, mint vele foglalkozni.


A 300 forintos perecen mintegy 200-at lehet fogni, az átlagosan 250 Ft-ért adott üdítőkön pedig 250 Ft a tiszta haszon. Egy jobb napon, mint amilyen a keddi is volt, 10-15 ezer forintot is kereshet egy árus.

A tapasztalatok szerint jól fogynak az 1,200 Ft-ért árult árpádsávos zászlók, de a kis nemzeti zászlókra és sálakra sem lehet panasz, melyeket ugyanezen az áron kapkodnak szét.

A Nádor utcai kiskocsmák bevételei is csúcsokat döntögetnek, hiszen ezek már kora délután óta dugig vannak. Az MTV-székház mögötti éjjel-nappalos CBA-ban a forgalomnövekedés 2-3-szoros. A tapasztalatok szerint a tüntetők sört, chips-et és égetett szeszt vesznek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?