Egy rossz hír az USA-ból, amire esnek a piacok

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 18:20

Továbbra is igen érzékeny a makroadatokra az amerikai tőzsde. A 6 órakor közölt Philadelphia FED szeptemberi gazdasági felmérése negatív meglepetést hozott, ugyanis a gazdasági növekedés megakadásáról tanúskodott. Az index 2003 áprilisa óta most csökkent először. A mutató 18.5 ponttal -0.4 pontra csökkent, az elemzők 14.3 pontot vártak az indexre. Látható tehát, hogy az eltérés igen jelentős

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Továbbra is igen érzékeny a makroadatokra az amerikai tőzsde. A 6 órakor közölt Philadelphia FED szeptemberi gazdasági felmérése negatív meglepetést hozott, ugyanis a gazdasági növekedés megakadásáról tanúskodott. Az index 2003 áprilisa óta most csökkent először.

A mutató 18.5 ponttal -0.4 pontra csökkent, az elemzők 14.3 pontot vártak az indexre. Látható tehát, hogy az eltérés igen jelentős. Jelentősen esett az új megrendelések és a szállítások alindexe is. Az inflációs nyomás kismértékben enyhült. A foglalkoztatottság összességében javult, az ezt jellemző alindex növekedett.

Az adat publikálása után a tőzsdei indexek néhány tized százalékponttal csökkentek rövid időn belül.

dow
nasdaq

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?