5 °C Budapest

Sávban a forint, kis hozamcsökkenés

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 16:31

Nap közben a forint euróval szembeni árfolyama 273-274 között mozgott, a gyengülő és erősödő periódusok egymást váltották. Az állampapírpiacon a referenciaszintek szerint egy mini korrekció mutatkozott a tegnapi hozamelekdéshez képest. A bizonytalanság továbbra is jelentős, de erősebb egy eladási hullámot eddig sikerült megúszni. A forint árfolyama reggel 273.6 körül mozgott, ahonnan délre

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nap közben a forint euróval szembeni árfolyama 273-274 között mozgott, a gyengülő és erősödő periódusok egymást váltották. Az állampapírpiacon a referenciaszintek szerint egy mini korrekció mutatkozott a tegnapi hozamelekdéshez képest. A bizonytalanság továbbra is jelentős, de erősebb egy eladási hullámot eddig sikerült megúszni.

A forint árfolyama reggel 273.6 körül mozgott, ahonnan délre 274 fölé került a kurzus. Ezt egy erősödő periódus követte, de nagyobb vételi erő ekkor sem mutatkozott. Az árfolyamot leginkább a belpolitikai események alakítják, de a piaci szereplőket a FED esti kamatdöntése is kivárásra késztette.

A másodlagos piacon a hozamok néhány bázisponttal csökkentek a tegnapi erőteljesebb hozamemelkedés után. A fiskális program jövője mindenképp meghatározó, hogy a prémiumok szintje hová kerül. A világban egyébként ismét erős a kockázatvállalási hajlandóság, mely a magyar piacnak is átmeneti védelmet nyújt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?