4 °C Budapest

Kaland és túra: Vadászat!

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 14:00

Lassan nemzeti sporttá növi ki magát a vadászat. Az egyik legjobb kapcsolatépítési lehetőségként értékeli a legtöbb vállalkozó és politikus is. Megnézzük, hogy mennyiért csatlakozhatunk a vadászok népes táborához.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vadászat megszervezésének első lépése a szükséges felszerelés beszerzése, gondolunk itt a megfelelő ruházatra, kellékekre stb. ezért egy táblázatban foglaltuk össze hogy mit mennyiért vásárolhatunk meg.

A szükséges felszerelés beszerzése mellett a fegyvervizsgát is meg kell szereznünk, illetve ha mélyebb ismeretekre vágyunk a vadászattal kapcsolatban, akkor a különböző OKJ-s képzések keretei között szélesebb szakmai tudásra tehetünk szert. Ezekhez nem kell semmiféle szakmai előképzettség és a gyakorlati oktatás aránya eléri az 50%-ot.

Számtalan vadászatszervező ajánlja szolgáltatásait az Interneten, amelyeknek honlapjai igen bőséges tájékoztatást adnak az általuk szervezett programokról.

A legkeresettebbek időtöltések közzé kezdi kinőni magát a külföldi vadászat, amelyeknek kedvelt célállomásai Afrika, Spanyolország, Ausztria stb. Egy spanyolországi vadászat 8 fős csoport részére 33 960 €, amely a repülőjegy árát nem tartalmazza.

A szomszédos Ausztriába ennél valamivel mérsékeltebbek az árak és a helyszín is gyorsabban megközelíthető. Egy hétvégi vadászat átlagos díja 650 €/fő (amit előlegként kell befizetni), ehhez még hozzá kell számolnunk a az állat korától függően a kilövés díját, ami 460 - 1 300 €, megsebzése estén pedig az előbb feltüntetett összeg felét kell fizetni, a vadászjegy pedig 40 €.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?