S&P a magyar helyzetről: mi kell a leminősítéshez?

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 16:39

Az S&P szerint a Magyarországon tapasztalható kormányellenes megmozdulások nem kell, hogy automatikusan a besorolás rontásához vezessenek. Változás a besorolásban akkor következhet be, ha megmozdulások olyan szerkezeti változást okoznak a kormányban, mely a fiskális reformok elhúzódását okozzák a konvergencia programban jelzetthez képest - értesült a Reuters. Az S&P legutóbb június 15-én

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az S&P szerint a Magyarországon tapasztalható kormányellenes megmozdulások nem kell, hogy automatikusan a besorolás rontásához vezessenek. Változás a besorolásban akkor következhet be, ha megmozdulások olyan szerkezeti változást okoznak a kormányban, mely a fiskális reformok elhúzódását okozzák a konvergencia programban jelzetthez képest - értesült a Reuters.

Az S&P legutóbb június 15-én rontott a besorolásunkon, akkor 'A-'-ról 'BBB+'-ra változott a minősítés. A kilátás ugyanúgy negatív marad a költségvetési hiány magas szintje miatt, mint a leminősítés előtt volt.

Az S&P a besorolás rontásához akkor folyamodik, ha a költségvetési pozíció tovább romlik, az adósságszint emelkedik. Az intézmény szerint a deficit az idei évben elérheti a GDP 11%-át, ami 2009-re mindössze 6.8%-ra mérséklődik. Az adósságszint a csúcsot jelentő 74%-os GDP arányos mértékről 2009-re mindössze 66%-ra csökkenhet. A prognózisok, illetve a tényszámok is rosszabbak annál, mint ahogyan az a szeptember elején benyújtott konvergencia programban szerepel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?