32 °C Budapest

Romló üzleti hangulat Németországban

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 10:50

Jelentősen esett a német ZEW index értéke szeptemberben, mely a német gazdasági bizalom gyengüléséről árulkodik. A ZEW index az IFO mellett az egyik legfontosabb hangulati indikátor a német gazdaságban. A két index jellemzően együtt mozog, de a ZEW indexet előbb publikálják. A mutató 22.2 ponttal csökkent szeptemberben augusztushoz képest, a várakozások -10 pont körül szóródtak. A csökkenés

Jelentősen esett a német ZEW index értéke szeptemberben, mely a német gazdasági bizalom gyengüléséről árulkodik. A ZEW index az IFO mellett az egyik legfontosabb hangulati indikátor a német gazdaságban. A két index jellemzően együtt mozog, de a ZEW indexet előbb publikálják.

A mutató 22.2 ponttal csökkent szeptemberben augusztushoz képest, a várakozások -10 pont körül szóródtak. A csökkenés oka az erős euró miatti romló exportlehetőségek, illetve a kormány adóemelési szándéka. Az indokok között az előbbieken túl a kamatemelések is megjelentek.

Mivel Németország a legfontosabb exportpartnerünk, emiatt a német gazdaság állapota hazánk szempontjából is döntő.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22