31 °C Budapest

Nap végére ismét gyengült a forint

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 19:20

Igen volatilis napot tudhat maga mögött a forint- és állampapírpiac. A nap eleji gyengülés után kis erősödés következett, melyet a miniszterelnök lemondásáról szóló pletykák törtek meg. Ennek cáfolata után ismét érezhető volt a vételek felerősödése, de a nap végére ismét elfogyott a bizalom. eurhufcompA forint reggel gyengüléssel nyitott, a jegyzések 273 felett alakultak, innen kis erősödés

Igen volatilis napot tudhat maga mögött a forint- és állampapírpiac. A nap eleji gyengülés után kis erősödés következett, melyet a miniszterelnök lemondásáról szóló pletykák törtek meg. Ennek cáfolata után ismét érezhető volt a vételek felerősödése, de a nap végére ismét elfogyott a bizalom.

eurhufcomp
eurhufcomp

A forint reggel gyengüléssel nyitott, a jegyzések 273 felett alakultak, innen kis erősödés következett, majd 10 óra után a miniszterelnök lemondási szándékának pletykája bizonytalanította el a piacot. Amikor a sajtófőnök ezt cáfolta, a forint ismét erősödött, a hozamok mérséklődtek. A délutáni órákban azonban ismét megjöttek az eladók, a nap végén a forintot 274 körül jegyezték az euróval szemben. A legerősebb napközbeni szint 272-nél volt.

A referenciahozamok erőteljesen emelkedtek a távolabbi lejáratoknál. A fiskális megszorítások illetve reformok fenntarthatóságának kétségbe vonása a 10 éves papírok hozamát 14, a 15 évesekét 11 bp-tal tornázta fel. A piac továbbra is elsősorban a miniszterelnökkel kapcsolatos információkra érzékenyen viselkedik majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar piaccal kapcsolatos negatív hangulat jellemzően az egész régióban mérsékelt gyengülést okozott az árfolyamokban.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?