11 °C Budapest

Nap végére ismét gyengült a forint

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 19:20

Igen volatilis napot tudhat maga mögött a forint- és állampapírpiac. A nap eleji gyengülés után kis erősödés következett, melyet a miniszterelnök lemondásáról szóló pletykák törtek meg. Ennek cáfolata után ismét érezhető volt a vételek felerősödése, de a nap végére ismét elfogyott a bizalom. eurhufcompA forint reggel gyengüléssel nyitott, a jegyzések 273 felett alakultak, innen kis erősödés

Igen volatilis napot tudhat maga mögött a forint- és állampapírpiac. A nap eleji gyengülés után kis erősödés következett, melyet a miniszterelnök lemondásáról szóló pletykák törtek meg. Ennek cáfolata után ismét érezhető volt a vételek felerősödése, de a nap végére ismét elfogyott a bizalom.

eurhufcomp
eurhufcomp

A forint reggel gyengüléssel nyitott, a jegyzések 273 felett alakultak, innen kis erősödés következett, majd 10 óra után a miniszterelnök lemondási szándékának pletykája bizonytalanította el a piacot. Amikor a sajtófőnök ezt cáfolta, a forint ismét erősödött, a hozamok mérséklődtek. A délutáni órákban azonban ismét megjöttek az eladók, a nap végén a forintot 274 körül jegyezték az euróval szemben. A legerősebb napközbeni szint 272-nél volt.

A referenciahozamok erőteljesen emelkedtek a távolabbi lejáratoknál. A fiskális megszorítások illetve reformok fenntarthatóságának kétségbe vonása a 10 éves papírok hozamát 14, a 15 évesekét 11 bp-tal tornázta fel. A piac továbbra is elsősorban a miniszterelnökkel kapcsolatos információkra érzékenyen viselkedik majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar piaccal kapcsolatos negatív hangulat jellemzően az egész régióban mérsékelt gyengülést okozott az árfolyamokban.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?