3 °C Budapest

Egy hét múlva értékeli Brüsszel a konvergencia programot

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 08:17

Pontosan egy hét múlva várható, hogy az Európai Bizottság véleményt mond a magyar konvergencia programról. Egyelőre semmilyen hivatalos véleményről nem tudunk a bizottság részéről, de néhány kiszivárgott információ, közvetett nyilatkozatok azt sejtetik, hogy a benyújtott dokumentumra szeptember 26-án pozitív hangvételű állásfoglalás várható. Az MTI információi szerint szeptember 26-án válhat

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Pontosan egy hét múlva várható, hogy az Európai Bizottság véleményt mond a magyar konvergencia programról. Egyelőre semmilyen hivatalos véleményről nem tudunk a bizottság részéről, de néhány kiszivárgott információ, közvetett nyilatkozatok azt sejtetik, hogy a benyújtott dokumentumra szeptember 26-án pozitív hangvételű állásfoglalás várható.

Az MTI információi szerint szeptember 26-án válhat ismertté az Európai Bizottság véleménye a magyar konvergenciaprogramról. Bár hivatalosan senki nem nyilatkozott még erről a testület részéről, számítani lehet a pozitív elbírálásra. Október elején önkormányzati választások lesznek, így öt nappal azelőtt már ismert lehet a Bizottság véleménye.

A konvergenciaprogram igen ambíciózus deficitpályával számol. A deficit 10% felett indul 2006-ban, ez 2010-re csökkenhet 3% alá. A deficitcsökkentés forrása az első években a tervek szerint a bevételek növelése, majd az utolsó két évben (2008-2009) inkább a kiadásokból táplálkozhat a hiányszűkülés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35