6 °C Budapest

Külföldi vélemény a hétvégi botrányról: kerüld a magyar piacot!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 09:46

Komoly problémák elé néz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétvégén kiszivárgott hangfelvétel miatt - véli a Danske Bank elemzője. Lars Christensen kifejezetten válságról beszél, amit a miniszterelnök beismerő (hazudtak és elrontották) kijelentése okozhat. Az elemző szerint a kijelentések saját magukért beszélnek. Christensen elemzésében említést tesz arról is, hogy kisebb csoportok már az

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Komoly problémák elé néz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétvégén kiszivárgott hangfelvétel miatt - véli a Danske Bank elemzője. Lars Christensen kifejezetten válságról beszél, amit a miniszterelnök beismerő (hazudtak és elrontották) kijelentése okozhat.

Az elemző szerint a kijelentések saját magukért beszélnek. Christensen elemzésében említést tesz arról is, hogy kisebb csoportok már az utcára vonultak a miniszterelnök lemondását követelve. Az események akár a kormány bukásához is vezethetnek. Az elemző szerint a kormány népszerűsége mindenképpen csökkeni fog, a szocialisták az önkormányzati választásokon a véltnél gyengébben szerepelnek majd.

Az elemző szerint a kormánynak nehezebb lesz végigvinni a megszorító csomag intézkedéseit, ami a pénz- és tőkepiacokat is negatívan érinti. Emiatt a bank ügyfeleinek Christensen azt ajánlja, hogy maradjanak távol a magyar eszközöktől annak ellenére is, hogy ezekben a bank jó profitlehetőséget lát. Mivel azonban a politikai helyzet bizonytalan, nem ajánlja vételi pozíciók felvételét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?