Kis gyengülés a Gyurcsány botrányra - nincs pánik a forintpiacon

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 09:22

Kismértékű gyengülést mutat a forint árfolyama a bankközi forintpiacon a hétvégi események után. A balatönőszödi felvétel nyilvánosságra kerülése meg- illetve felrázta a hazai politikai erőket, egyelőre még az élesebb kirohanások időszakát éljük. A forint jelentősebb gyengülését az okozhatná, ha komolyabban felmerülne a miniszterelnök lemondásának lehetősége, aminek az eddigi információk alapján

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

mi érdemi valószínűséget nem adunk.

A péntek délutáni 271 EUR/HUF körüli szintek után ma reggel 273 felett is jegyezték a hazai fizetőeszközt, jelenleg 272.5 körül folyik a kereskedés. A gyengülés mértéke az egy százalékot is csak átmenetileg érte el, ami mutatja, hogy a piacot egyelőre nem rázták meg jobban a bejelentések. Véleményünk szerint amíg Gyurcsány pozíciója nem kérdőjeleződik meg komolyabban, addig az árfolyam érdemi gyengülésétől - a hétvégi események miatt - nem kell tartani.

Az állampapírpiacon sem tapasztalhatunk pánikot, a hozamszintek 5-10 bp-tal emelkedtek a péntek délutáni szintekhez képest. Az alábbi táblázat a reggeli piac főbb összefoglaló adatait mutatja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?