4 °C Budapest

Fidesz-KDNP: Sólyomtól várnak segítséget

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 13:07

A Fidesz-KDNP Sólyom László köztársasági elnököt kérte meg, hogy az alkotmány alapján tegye meg a szükséges lépéseket az általuk alkotmányos válságként értékelt helyzet megoldására - jelentette be az Inforásió tuódítása szerint Semjén Zsolt, a KDNP-frakció vezetője hétfőn Budapesten. Papp Gábor, az Inforádió által megkérdezett alkotmányjogász véleménye szerint a Gyurcsány-beszéd

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Fidesz-KDNP Sólyom László köztársasági elnököt kérte meg, hogy az alkotmány alapján tegye meg a szükséges lépéseket az általuk alkotmányos válságként értékelt helyzet megoldására - jelentette be az Inforásió tuódítása szerint Semjén Zsolt, a KDNP-frakció vezetője hétfőn Budapesten.

Papp Gábor, az Inforádió által megkérdezett alkotmányjogász véleménye szerint a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülésével nem alakult ki olyan helyzet, amely indokolná a köztársasági elnök fellépését.

A kormány megbizatása a miniszterelnök vagy a testület egészének lemondásával szűnne meg. Ha a miniszterelnök nem mond le, akkor a parlament a miniszterelnökkel szembeni sikeres bizalmatlansági indítvánnyal vonhatja meg a kormánytól a bizalmat.

Papp Gábor szerint a jelenlegi helyzetben a köztársasági elnöknek nincs semmilyen eszköze, és nem is alakult ki olyan helyzet, amely az államfő beavatkozását igényelné.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?