18 °C Budapest

Vigyázz, az APEH már 6,5 milliárdnál jár!

Pénzcentrum
2006. szeptember 11. 06:50

Az adóhivatal idén több mint kétszer annyi adókülönbözetet tárt fel a vagyonosodási vizsgálatok során, mint tavaly, az első nyolc hónap alatt. Az APEH elnökhelyettese az InfoRádióban elmondta: 6,5 milliárd forint különbözetet állapított meg.

Az adóhivatal idén több mint kétszer annyi adókülönbözetet tárt fel a vagyonosodási vizsgálatok során, mint tavaly, az első nyolc hónap alatt. Varga Lászlóné, az APEH elnökhelyettese az InfoRádióban elmondta: 6,5 milliárd forint különbözetet állapítottak meg.


A jogorvoslati lehetőségek azonban még nyitva állnak az adózók előtt. Az emberek átlagosan a határozatok 1 százaléka ellen fordulnak bírósághoz, az eddigi esetek 87 százalékában azonban a bírák az APEH-nek adtak igazat.

Mint mondta, az emberek általában családtagoktól vagy barátoktól kapott kölcsönökkel, vagy lottónyereménnyel igazolják vagyonuk eredetét. Az ellenőrzésen átesők kiválasztásához az ellenőrök az ingatlan- és a gépjármű-nyilvántartásokat fogják átnézni.

Varga Lászlóné hozzátette: jövőre 10 ezer vagyonosodási vizsgálatot terveznek. Ebben segít az az 500 ember, akiket januártól vesz fel az adóhivatal.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?