6 °C Budapest

Mennyit ér a címed? - Gond nélkül eladják!

Pénzcentrum
2006. szeptember 11. 14:00

A BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal rendszeresen él azon törvény adta jogával, üzleti célokra használja az állampolgárok adatait, így fordulhat elő, hogy állami fejléces papíron olyan levelet kapunk, hogy egy bizonyos cég szeretné felvenni velünk a kapcsolatot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal rendszeresen él azon törvény adta jogával, üzleti célokra használja az állampolgárok adatait, így fordulhat elő, hogy állami fejléces papíron olyan levelet kapunk, hogy egy bizonyos cég szeretné felvenni velünk a kapcsolatot - írja a Magyar Nemzet.

Állampolgárok és cégek több célból is vásárolhatnak adatokat, arra is van azonban mód, hogy az állampolgár a területileg illetékes önkormányzat jegyzőjénél letiltsa adatainak üzleti célú felhasználását.

A kapcsolatfelvételi eljárás során - amikor a hirdető nem kapja meg a kiértesített állampolgár személyes adatait - a megrendelő 120 Ft-ot fizet értesítésenként. Ebből a forrásból a hivatal évente mintegy 10 millió Ft-os bevételre tesz szert.

470 Ft-ért azonban az állampolgárok személyes adatai is megvehetők. A hivatal célja elvileg nem üzleti tevékenység, hanem az adatbázis létrehozása, fenntartása és a kezelése során felmerülő költségek egy részének fedezése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?