Korrupció a Media Marktban - Nem egyedi eset?

Pénzcentrum
2006. szeptember 11. 09:30

Kis pénzzel is lehet korrumpálni, bizonyosodott be Németországban, ahol a holland Philips munkatársai kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekeztek kedveskedni a Media Markt és a Saturn árubeszerzőinek, hogy azok minél többet rendeljenek tőlük és minél előnyösebb helyre tegyék termékeiket a boltokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kis pénzzel is lehet korrumpálni, bizonyosodott be Németországban, ahol a holland Philips munkatársai kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekeztek kedveskedni a Media Markt és a Saturn árubeszerzőinek, hogy azok minél többet rendeljenek tőlük és minél előnyösebb helyre tegyék termékeiket a boltokban - írja a Népszabadság.

118 gyanúsított ellen indítottak eljárást, összesen 230 ezer euró értékű illegális ajándék miatt.

A gyártók magatartása valahol érthető, hiszen korántsem mindegy, hogy egy adott terméket már a bejáratnál is hirdetnek vagy elrejtik az üzlet hátsó zugaiba.

Az ilyesfajta ajándékozások állítólag az elektronikai szegmens mellett a gyógyszer- és élelmiszer-kereskedelemben sem ritkák, és csak akkor minősülnek törvénytelennek, ha a beszállítók cserébe előnyöket kérnek versenytársaikkal szemben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?