0 °C Budapest

Álruhás vásárlók milliókért - Tesztelnek a multik...

Pénzcentrum
2006. szeptember 11. 11:00

Magyarországon elsősorban a nagy multinacionális cégeknél bevett gyakorlat, hogy profi külsős céggel végeztetnek próbavásárlásokat és így ellenőrzik a szolgáltatás minőségét. Mindez elsősorban a bankoknál, áruházláncoknál és gyorsétterem-hálózatoknál jellemző.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarországon elsősorban a nagy multinacionális cégeknél bevett gyakorlat, hogy profi külsős céggel végeztetnek próbavásárlásokat és így ellenőrzik a szolgáltatás minőségét. Mindez elsősorban a bankoknál, áruházláncoknál és gyorsétterem-hálózatoknál jellemző - írja a Magyar Hírlap.

Az IKEA illetékese szerint fontos, hogy egy lehetséges vásárló szemszögéből is megvizsgálják az egész vásárlási folyamatot, az áruházba való megérkezéstől annak elhagyásáig. Az eredmény a dolgozók teljesítményértékelésénél is fontos szempont.

A Tesco kéthetente teszteltet minden áruházában, és azok egész területén. A bankoknál az ál-ügyfél nemritkán a teljes hitelfelvételi folyamatot végigjárja és csak az utolsó pillanatban ugrik ki.

A saját szolgáltatás tesztelése mellett az is bevett szokás, hogy a konkurensek kikémlelésére használják a piaci szereplők a próbavásárlásokat. Egy közepesen bonyolult, nem túl sok üzletre kiterjedő tesztvásárlás 2-3 millió Ft-ba kerül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az eljárás lényege gyakorlatilag az, hogy a munkatársak folyamatos kontroll alatt érezzék magukat, és tudják, hogy bárki lehet tesztvásárló, aki az üzletben megfordul.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?