Demszky-t befogták

Pénzcentrum
2006. szeptember 7. 09:30

A Gallup legfrissebb vizsgálata szerint Tarlós István ismertsége az elmúlt három hónap során nagyon gyorsan növekedett. A megkérdezett budapestiek kétharmada (67%) spontán módon tudja már megnevezni mint főpolgármester jelöltet, és további 25% állítja neve hallatán, hogy tudja, hogy jelölt.

Természetesen a fővárosiak körében messze a legmagasabb spontán ismertségnek örvend Demszky Gábor: a megkérdezettek 91%-a említette spontán módon, míg a spontán és segített említések aránya esetében együttesen eléri a 99%-ot. Katona Kálmánt a megkérdezettek 36% említette magától, míg majdnem ugyanennyien tudták segítséggel felidézni, hogy ő is jelölt - összesen a budapestiek 71%-a.

Amikor nyílt válasz formájában kérdezték a cég munkatársai, hogy az egyes jelöltek mely politikai erők támogatásával indultak a kampányban, a megkérdezettek nagy többsége, 69%-a úgy tudta, hogy Tarlós István független jelölt, alig 15% nevezte a FIDESZ jelöltjének, illetve 3% a FIDESZ-KDNP jelöltjének.

Demszky Gáborról a fővárosiak 62%-a úgy tartja, hogy az SZDSZ jelöltje, közös MSZP-SZDSZ jelöltnek csak a megkérdezettek negyede, (25%) véli.

A fővárosi szavazópolgárok gyakorlatilag egyforma arányban tartják Demszky Gábort (35%) és Tarlós Istvánt (36%) alkalmas jelöltnek. Demszky-vel kapcsolatban sokkal több az ellenérzés ugyanakkor: 37% gondolja róla, hogy nem alkalmas a poszt betöltésére, míg ugyanezt Tarlósról csak a megkérdezettek egyötöde (20%) tartja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Demszky Gábort inkább a nők, a 60 év felettiek, az alapfokú végzettségűek és a közepes jövedelműek vélik alkalmasnak a főpolgármesternek, míg Tarlós Istvánt inkább a felsőfokú végzettségűek, illetve a legalacsonyabb és legmagasabb jövedelműek.
Meglepőnek nevezhető, hogy az április választásokon SZDSZ-re szavazók alacsonyabb arányban tartják Demszkyt alkalmasnak főpolgármesternek (43%), az MDF-re (50%) és az MSZP-re szavazóknál (57%).

Amikor az általuk a legalkalmasabbnak tartott jelöltet kellett megnevezzniük a válaszadóknak, akkor a fővárosiak 35%-a Demszkyt, 36%-a Tarlóst és 8%-a Katona Kálmánt nevezte meg ilyen jelöltként. 18% nem akart vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre.

Amikor a szavazási szándékról kérdezték akkor hasonló válaszokat kaptunk. Eszerint a budapestiek 35%-a Demszkyre szavazna - ennél valamennyivel többen, 37% Tarlósra és 8% pedig Katona Kálmánra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?