32 °C Budapest

Demszky-t befogták

Pénzcentrum
2006. szeptember 7. 09:30

A Gallup legfrissebb vizsgálata szerint Tarlós István ismertsége az elmúlt három hónap során nagyon gyorsan növekedett. A megkérdezett budapestiek kétharmada (67%) spontán módon tudja már megnevezni mint főpolgármester jelöltet, és további 25% állítja neve hallatán, hogy tudja, hogy jelölt.

Természetesen a fővárosiak körében messze a legmagasabb spontán ismertségnek örvend Demszky Gábor: a megkérdezettek 91%-a említette spontán módon, míg a spontán és segített említések aránya esetében együttesen eléri a 99%-ot. Katona Kálmánt a megkérdezettek 36% említette magától, míg majdnem ugyanennyien tudták segítséggel felidézni, hogy ő is jelölt - összesen a budapestiek 71%-a.

Amikor nyílt válasz formájában kérdezték a cég munkatársai, hogy az egyes jelöltek mely politikai erők támogatásával indultak a kampányban, a megkérdezettek nagy többsége, 69%-a úgy tudta, hogy Tarlós István független jelölt, alig 15% nevezte a FIDESZ jelöltjének, illetve 3% a FIDESZ-KDNP jelöltjének.

Demszky Gáborról a fővárosiak 62%-a úgy tartja, hogy az SZDSZ jelöltje, közös MSZP-SZDSZ jelöltnek csak a megkérdezettek negyede, (25%) véli.

A fővárosi szavazópolgárok gyakorlatilag egyforma arányban tartják Demszky Gábort (35%) és Tarlós Istvánt (36%) alkalmas jelöltnek. Demszky-vel kapcsolatban sokkal több az ellenérzés ugyanakkor: 37% gondolja róla, hogy nem alkalmas a poszt betöltésére, míg ugyanezt Tarlósról csak a megkérdezettek egyötöde (20%) tartja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Demszky Gábort inkább a nők, a 60 év felettiek, az alapfokú végzettségűek és a közepes jövedelműek vélik alkalmasnak a főpolgármesternek, míg Tarlós Istvánt inkább a felsőfokú végzettségűek, illetve a legalacsonyabb és legmagasabb jövedelműek.
Meglepőnek nevezhető, hogy az április választásokon SZDSZ-re szavazók alacsonyabb arányban tartják Demszkyt alkalmasnak főpolgármesternek (43%), az MDF-re (50%) és az MSZP-re szavazóknál (57%).

Amikor az általuk a legalkalmasabbnak tartott jelöltet kellett megnevezzniük a válaszadóknak, akkor a fővárosiak 35%-a Demszkyt, 36%-a Tarlóst és 8%-a Katona Kálmánt nevezte meg ilyen jelöltként. 18% nem akart vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre.

Amikor a szavazási szándékról kérdezték akkor hasonló válaszokat kaptunk. Eszerint a budapestiek 35%-a Demszkyre szavazna - ennél valamennyivel többen, 37% Tarlósra és 8% pedig Katona Kálmánra.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?