Ülésezett a Monetáris Tanács: nem tárgyaltak a kamatról

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 14:04

A Monetáris Tanács áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat. Meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően nem tárgyalta a jegybanki alapkamatláb megváltoztatását. A Monetáris Tanács legutóbb augusztus 28-án tárgyalt a kamatokról, akkor augusztus 29-ei hatállyal 6.75 %-ról 50 bázisponttal 7.25 %-ra emelte a jegybanki alapkamatlábat. A kamatemelés oka az volt, hogy az inflációs

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Monetáris Tanács áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat. Meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően nem tárgyalta a jegybanki alapkamatláb megváltoztatását.

A Monetáris Tanács legutóbb augusztus 28-án tárgyalt a kamatokról, akkor augusztus 29-ei hatállyal 6.75 %-ról 50 bázisponttal 7.25 %-ra emelte a jegybanki alapkamatlábat. A kamatemelés oka az volt, hogy az inflációs kockázatok jelentős megnövekedése miatt a középtávú árstabilitási cél elérése szigorúbb monetáris kondíciókat igényelt.

Az idei évben piaci várakozások szerint további szigorításra lehet még számítani a kamatpolitika oldaláról. A forint árfolyamának alakulása várhatóan nagyban befolyásolja majd a Monetáris Tanács viselkedését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?