31 °C Budapest

Gyengülő forintot várnak

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 10:00

A hét elején komolyabb piacmozgató hírek nélkül a forint további gyengülését várja a svéd SEB Bank. Sem az USA-ban, sem a kontinensen piacbefolyásoló eseményre nem számítanak a bank elemzői, emiatt megítélésük szerint a helyi sajátosságok szerepe felerősödik. Ebből a szempontból viszont Magyarország kifejezetten rosszul áll... Komolyabb piacbefolyásoló adatok a hét első felére nem várhatóak,

A hét elején komolyabb piacmozgató hírek nélkül a forint további gyengülését várja a svéd SEB Bank. Sem az USA-ban, sem a kontinensen piacbefolyásoló eseményre nem számítanak a bank elemzői, emiatt megítélésük szerint a helyi sajátosságok szerepe felerősödik. Ebből a szempontból viszont Magyarország kifejezetten rosszul áll...

Komolyabb piacbefolyásoló adatok a hét első felére nem várhatóak, emiatt inkább a helyi sajátosságok azok, melyek a forint esetében is meghatározhatják az irányt. Az egyensúlyi problémák miatt ugyanakkor igen rosszul állunk, ami miatt a forint tovább gyengülhet.

Makrogazdasági előzetesünk az alábbi linken érhető el:

2006.09.04 06:00
Minden napra jut valami érdekes a héten

A bank jellemzően eladási pozíciók nyitását javasolta az elmúlt napokban. Legutóbbi ajánlásában a profitrealizálást a short pozíciókon 279.25 EUR/HUF árfolyamnál látja célszerűnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A forint a múlt hét közepén érezhetőmértékben erősödött, de a hét végén ismét a gyengülés volt jellemző. A jegybanki kritikák a konvergencia porgrammal kapcsolatban nem erősítették a bizalmat a hazai eszközök iránt.

A reggeli órákban kis erősödés mutatkozi, egy euróért kb. 277 Ft-ot kell adni. Az árfolyam erősödése viszonylag kis forgalom mellett történt, amikor néhány kötés is érdemielmozdulást képes generálni.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?