FED jegyzőkönyv: vége a kamatemeléseknek?

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 08:51

Tegnap tették közzé az augusztus 8-i FED ülés rövidített jegyzőkönyvét, az ún. FED minutes-et. A kiadott anyag az azóta ismertté vált makroadatokkal együtt azt valószínűsíti, hogy a FED következő kamatdöntése inkább a csökkentés irányába mutat majd az emelés helyett. A lakóingatlanok piacán mutatkozó korrekció illetve az ehhez kapcsolódó vagyonhatás, az energiaárak emelkedése és a korábbi

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

kamatemelések hatása miatt a növekedési ráta 2007 közepén várhatóan a potenciális alatt lesz.

Bár az emelkedő maginfláció néhány tagot aggodalommal tölt el, valószínűsíthető, hogy a következő negyedévekben az árnyomás mérséklődik. Emellett azonban a felfelé mutató kockázatok maradnak. A Bizottság jelezte, hogy az augusztusi kivárás nem jelenti feltétlenül a kamatemelési ciklus végét, a piac azonban emellett is úgy véli, hogy nem lesz most több kamatemelés.

A legutóbbi kamatdöntés után számos olyan makroadat jött ki, mely egyértelműen mutatja az amerikai gazdaság lassulását. A lakóingatlanok piacán egyértelmű a korrekció, emellett a fogyasztói bizalom is csökkent. Ezen jelzések mellett minimálisra csökkent annak a valószínűsége, hogy a FED Nyíltpiaci Bizottsága következő ülésén kamatot emeljen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20