2 °C Budapest

Bocsánatot kért a miniszterelnök - Valami tényleg nincs rendben...

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 05:30

A Koreai Vállalatok Szövetsége egy olyan csoportot hozott létre, amelynek 78 cég a tagja, és a neve "Venture W100 billion", azaz a 100 milliárd wonos vállalatok összefogása. Az első öt vállalkozás közül két cég foglalkozik online szerencsejátékkal, melyek 72 milliárd, illetve 52,3 milliárd won bevételt tudhatnak magukénak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az internetes szerencsejáték rohamos ütemben fejlődik, és a következő években két számjegyes növekedéssel lehet számolni. Egyesek szerint azonban etikai problémákat vet fel a téma, hiszen a játék függőséget okoz, ami pedig romba dönti az életünket. Az ország miniszterelnöke nyilvánosan is bocsánatot kért, amiért kormánya nem lépett fel erélyesebben a kedvezőtlen folyamatok kibontakozása ellen.

A vállalatok számára azok az igazán nagy profitot és nyereséget hozó üzletek, amelyek függőséget okoznak. Ám ez a jelenség a fiatalok körében olyannyira elterjedt, hogy a szakértők szerint valamit cselekedni kellene az ügyben.

Természetesen nem okolhatunk egyetlen vállalatok azért, mert haszonra szeretne szert tenni, ám nem hagyhatjuk, hogy a fiatalok ne tudjanak a kísértésnek ellenállni, és teljesen a játék rabjává váljanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?