5 °C Budapest

50 bp-os kamatemelés

Pénzcentrum
2006. augusztus 28. 14:00

A piaci várakozások felső határán, 50 bp-tal emelte az irányadó kamatokat a Monetáris Tanács. Az alapkamat 7.25%-ra változtott. A piac megosztott volt a kamatemelés mértékét illetően, korábbi felmérésünk 50bp szigorítás valószínűsített, de több elemző is csak 25 bp-ot várt. A kamatemelés előtt egy órával egy euróért még 276.5 Ft-ot kellett adni, de még a döntés előtt egy érezhető erősödés

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A piaci várakozások felső határán, 50 bp-tal emelte az irányadó kamatokat a Monetáris Tanács. Az alapkamat 7.25%-ra változtott. A piac megosztott volt a kamatemelés mértékét illetően, korábbi felmérésünk 50bp szigorítás valószínűsített, de több elemző is csak 25 bp-ot várt.

A kamatemelés előtt egy órával egy euróért még 276.5 Ft-ot kellett adni, de még a döntés előtt egy érezhető erősödés indult. Jelneleg 275.9 Ft körül jegyzik az eurót a bankközi piacon.

Az idei évben ez már a harmadik kamatemelés volt. Az év elején még 6%-on álló alapkamat így 7.25%-ra nőtt. A piac az év végéig még további egy-két kamatemelést tart elképzelhetőnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?