0 °C Budapest

Európa legnagyobb fesztiválja a Sziget!

Pénzcentrum
2006. augusztus 17. 15:00

Idén a Szigetre ellátogató 385 000 bulizó fiatal 40 százaléka volt külföldi. Egyre nő a kereslet Európa legnagyobb fesztiválja iránt, ami azt eredményezi, hogy egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a külföldiek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A legtöbben Franciaországból látogattak el a zenei fesztiválra, és az idegen országokból érkező diákok és volt diákok egytizede volt francia. Nagy számban lehetett azonban még német és osztrák származású vendégekkel találkozni.

A Világgazdaság kimutatása szerint a külföldi fiatalok több mint 80 százaléka a fővárost is megnézte, és közel egy tizedük a Balaton-partra is ellátogatott.

Az átlagos napi költés a szórakozni vágyó magyarok között 4300 forint, a külföldi társaik körében napi 40 euró (11 400 forint). A minimális rekordösszeg 100 forint, a legkevésbé gazdálkodó nemzetközi turista azonban napi szinten 1000 eurót (285 ezer forintot) költött el.

Az átlagos kiadásokat számolva 50 000 fős napi részvétellel a jegyárakat leszámítva 2,5 milliárd forintot hagytak a Szigeten az odalátogatók. A bevétel legnagyobb százalékét még mindig a jegyekből befolyt összeg adja, a szponzorok hozzájárulása pedig közel 27 százalékos. Az állam 100 millió forinttal támogatta az idei Sziget fesztivált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?