Európa legnagyobb fesztiválja a Sziget!

Pénzcentrum
2006. augusztus 17. 15:00

Idén a Szigetre ellátogató 385 000 bulizó fiatal 40 százaléka volt külföldi. Egyre nő a kereslet Európa legnagyobb fesztiválja iránt, ami azt eredményezi, hogy egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a külföldiek.


A legtöbben Franciaországból látogattak el a zenei fesztiválra, és az idegen országokból érkező diákok és volt diákok egytizede volt francia. Nagy számban lehetett azonban még német és osztrák származású vendégekkel találkozni.

A Világgazdaság kimutatása szerint a külföldi fiatalok több mint 80 százaléka a fővárost is megnézte, és közel egy tizedük a Balaton-partra is ellátogatott.

Az átlagos napi költés a szórakozni vágyó magyarok között 4300 forint, a külföldi társaik körében napi 40 euró (11 400 forint). A minimális rekordösszeg 100 forint, a legkevésbé gazdálkodó nemzetközi turista azonban napi szinten 1000 eurót (285 ezer forintot) költött el.

Az átlagos kiadásokat számolva 50 000 fős napi részvétellel a jegyárakat leszámítva 2,5 milliárd forintot hagytak a Szigeten az odalátogatók. A bevétel legnagyobb százalékét még mindig a jegyekből befolyt összeg adja, a szponzorok hozzájárulása pedig közel 27 százalékos. Az állam 100 millió forinttal támogatta az idei Sziget fesztivált.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem