1 °C Budapest

Európa legnagyobb fesztiválja a Sziget!

Pénzcentrum
2006. augusztus 17. 15:00

Idén a Szigetre ellátogató 385 000 bulizó fiatal 40 százaléka volt külföldi. Egyre nő a kereslet Európa legnagyobb fesztiválja iránt, ami azt eredményezi, hogy egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a külföldiek.


A legtöbben Franciaországból látogattak el a zenei fesztiválra, és az idegen országokból érkező diákok és volt diákok egytizede volt francia. Nagy számban lehetett azonban még német és osztrák származású vendégekkel találkozni.

A Világgazdaság kimutatása szerint a külföldi fiatalok több mint 80 százaléka a fővárost is megnézte, és közel egy tizedük a Balaton-partra is ellátogatott.

Az átlagos napi költés a szórakozni vágyó magyarok között 4300 forint, a külföldi társaik körében napi 40 euró (11 400 forint). A minimális rekordösszeg 100 forint, a legkevésbé gazdálkodó nemzetközi turista azonban napi szinten 1000 eurót (285 ezer forintot) költött el.

Az átlagos kiadásokat számolva 50 000 fős napi részvétellel a jegyárakat leszámítva 2,5 milliárd forintot hagytak a Szigeten az odalátogatók. A bevétel legnagyobb százalékét még mindig a jegyekből befolyt összeg adja, a szponzorok hozzájárulása pedig közel 27 százalékos. Az állam 100 millió forinttal támogatta az idei Sziget fesztivált.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?